Therese Lindgren poserade för tidningen Shape Up. Bildkälla: Therese Lindgren Instagram.
Therese Lindgren poserade för tidningen Shape Up. Bildkälla: Therese Lindgren Instagram.

Therese poserade för känt magasin – blev inte som hon tänkt

Det var under gårdagen som Therese Lindgren fick sig lite utav en chock när hon såg sig själv på magasinomslaget.


Det var under gårdagen som Youtubestjärnan Therese Lindgren gick till affären för att köpa ett träningsmagasin hon några veckor tidigare plåtats för. Detta då Therese skulle pryda omslaget på majnumret.

Tidningen är omtalad för sina sunda värderingar och uteblivna vikthets, utan är i stället kända för att lägga mer fokus på hälsa och välmående. Det var just därför Therese fick sig en chock när hon såg omslaget i butiken.

"Kändes inte bra i magen"

Therese berättar i ett inlägg på Instagram att anledningen till hennes chock inte var bilden eller själva intervjun, utan texten som stod längst ned på tidningen. Där syns en så kallad puff med texten "Ät dig smal", vilket Therese inte hade varit beredd på.

"Veckan när tidningen äntligen kom ut i butik inser jag att jag pryder ett omslag med rubriken ÄT DIG SMAL, och det känns inte bra i magen. Min intervju handlar inte om att äta sig smal, det är ett annat reportage men det känns inte bra att jag står där som reklamflicka för det smala idealet", skriver hon.

"Jag tycker att det här ÄR en bra tidning, men det är så jäkla tråkigt att tidningar behöver locka med sådana här rubriker för att sälja", avslutar hon. 

MER: Therese Lindgren i tårar efter besök hos manlig gynekolog

Chefredaktören svarar

I ett välformulerat meddelande till Therese har nu chefredaktören för tidningen svarat och berättar att de i framtiden kommer att fundera noggrant kring rubriksättningen till framtida nummer.

"Våra artiklar lyfter hälsa och träning ur ett varmt, brett och inkluderande perspektiv. Aldrig med viktnedgång i fokus, vilket man lätt tror när man ser den aktuella omslagsrubriken. Tack för att du tar upp en jätteviktig fråga. Vi kommer fundera noga kring hur vi ska formulera framtida omslagsbudskap så att de matchar tidningens innehåll och värdegrund", skriver chefredaktören.

Vill du se fler av Therese Lindgrens egna Instagrambilder? Då kan du göra det här.

Mer:

Therese Lindgren visar upp skönhetsmissen – spritt språngande naken

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

1 timme sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

2 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".