E-Type fegar ur SVT:s grillprogram

"Jag tänker inte vara med i erat skitprogram."


SVT:s kommande fredagsunderhållning, Grillad med Thomas Järvheden i spetsen, har mötts av ett bakslag. En stor del av budgeten, drygt en halv miljon kronor, har nu slösats bort på grund av att en kändis fegade ur i sista sekund.

Meningen var att artisten Martin "E-Type" Eriksson skulle vara med i premiärprogrammet som spelas in nästa vecka. För att lyfta fram Grillad ville SVT göra en stor satsning - frontad av en av SVT-historiens dyraste trailers.

För att göra det riktigt exklusivt hyrde man in limousiner och stadsjeepar och abonnerade kungens egna flyghangar. På Bromma flygplats väntade 20 personer. Där fanns producenter, programledare och några av Sveriges största komiker som flugits in från hela landet.

–De stod och väntade i kylan i fem till sex timmar. Men ingen E-Type kom. Han struntade bara i det. Utan att säga till i förhand eller ens förklara varför han aldrig kom dit, säger en källa inom produktionen.

Enligt uppgifter från SVT fegade E-Type ur för att han var rädd för att "grillas". Något som är hela idén med programmet: En kändis får stå till svars för sina snedsteg inför en slipad komiker som grillar dem - med glimten i ögat.

Men efter att mannen som tog eurodiscot till Sverige kommit över ett manus eller en "rostning", som en vän till honom skulle framföra, såg han rött.

– Det var den absolut mildaste. Vi har ju också förklarat det inte är skrivet i sten. En regissör kommer ju vara på plats och berätta hur manuset ska framföras av vännen. Allting kommer ske med glimten i ögat, säger Nyheter24:s källa på SVT.

Men E-Type ändrade sig och vägrade att ställa upp. En vecka innan premiären.

– Vi har försökt ringa och ringa men han svarade inte. Inte på mejl heller. Till slut får vi tag på honom varpå han säger; jag tänker inte "vara med i erat skitprogram".

Trots att SVT flera veckor innan skrivit kontrakt, förklarat vad programmet går ut på, skickat klipp och information om den amerikanska versionen, anser E-Type att han inte ens behöver ringa och säga att han hoppar av.

– Han har skött det här otroligt oprofessionellt. Jag förstår inte hur han kan se allting så svart och vitt. Men allra mest förstår jag inte hur han kan låta så många personer stå och vänta på honom i kylan utan att höra av sig alls.

– Det finns ju ett kontrakt och allting men han väljer att hoppa av hela produktionen en vecka innan premiären. Det är ju komiker och manusförfattare som jobbat heltid flera veckor med att förbereda detta. Deras jobb går nu helt förlorat eftersom europoparen helt och hållet struntar i att vara med.

E-Type arbetade, innan sin karriär som Eurodancekung, som progamledare på Z-TV.

Nyheter24 har febrilt försökt få tag på E-Type och talat med hans manager som säger sig vara ovetande.

E-Type & the poodles bidrag till melodifestivalen 2008

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

3 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.