Juryn vill inte höra mer Adele.
1 av 4
Juryn vill inte höra mer Adele. - Foto: Scanpix/Anders Wiklund/CHRISTINE OLSSON/Pontus Lundahl
Humor och blodigt allvar, det är receptet för ett lyckat program, menar David som kommer att leda programmet.
2 av 4
Humor och blodigt allvar, det är receptet för ett lyckat program, menar David som kommer att leda programmet. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Adele som blev Grammygalans stora vinnare får se sina låtar bannade från årets audition.
3 av 4
Adele som blev Grammygalans stora vinnare får se sina låtar bannade från årets audition. - Foto: Scanpix/AP Photo/Mark J. Terrill
Coldplays "Fix You" är inget du ska komma med om du vill vara med i X factor.
4 av 4
Coldplays "Fix You" är inget du ska komma med om du vill vara med i X factor. - Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Sayles

Låtarna som portas på X factors audition

Idolen Moa Lignell med på "svarta listan".


Så här går det till

1. Audition
X factor" kommer att leta förmågor över hela landet och ha öppna auditions i Stockholm, Göteborg och Malmö. Audition sker på arenor inför både publik och "X factor"-juryn. De som får ett ja från tre av de fyra jurymedlemmarna går vidare till nästa steg.

2. Bootcamp
De som går vidare från auditionturnén hamnar på bootcamp. Artisterna får coachning och sätts på prov i både sång och dans för att sedan bli utvalda av jurymedlemmarna till nästa steg. På bootcamp delas artisterna in i fyra kategorier: killar, tjejer, över 30 och grupper. Varje jurymedlem är sedan ansvarig för en kategori.

3. Judges houses
Nu börjar det bli allvar och varje jurymedlem tar hem artisterna i sin kategori till en utvald plats för att ge dem intensiv coachning inför deras sista audition. Denna sista uppsjungningen sker inför enbart en jurymedlem och en gästexpert och här avgörs vilka som tar en plats bland de tolv finalisterna.

4. Livesändning
Det är nu tävlingen börjar på allvar. Varje vecka tävlar artisterna om tittarnas röster i en livesänd konsert för att få stanna kvar. Av de tolv finalisterna är det slutligen bara en vinnare kvar som tar hem det åtråvärda priset.

I höst drar talangshowen "X factor" igång men det är redan dags för Sveriges nästa potentiella stjärnor att ladda inför den krävande audition som väntar. Men produktionen har valt att hjälpa de sökande en bit på traven - eller kanske mest rädda sig själv från succéplågorna.

På programmets officiella Facebooksida upplyser man om vilka låtar man helst ser att de sökande hoppar över. Bland annat är den före detta idol Moa Lignells guldsäljande singel "When I held ya" med på den svarta listan.

– Du är allt
- Guldet blev till sand
- Himlen runt hörnet
- Hero
- Öppna din dörr
- I will always love you
- Halleujah
- Can you feel the love tonight
- Sommartider
- Sommaren är kort
- When i held ya
- Fix you
- Kärleksvisan
- Musikalsånger
- Schlagers
- Kärleksvisan

Inga Adele-låtar

Produktionen uppmanar även sina sökande att vara sparsam med hits signerade stjärnskottet Adele - som kammade hem pris i sex kategorier under natten Grammygala.

/
/
/
TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

3 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.