Filmen Léon med Natalie Portman och Jean Reno kvalar in på listan.
1 av 2
Filmen Léon med Natalie Portman och Jean Reno kvalar in på listan.
Precis som "American History X".
2 av 2
Precis som "American History X".

Här är filmerna du måste se om

Let's face it, den svenska sommaren kommer till störst del att bestå av skitväder. Sörj inte - passa istället på att se om lite gamla godingar.


They don't make them like they used to. Nyproducerad film är inte lika bra. Skippa timmarna vid filmhyllorna och greppa dessa så lovar vi dig en filmkväll i världsklass.  

American History X. Ännu en film som ligger rätt i tiden. Hur en nynazistledare dras mellan sitt gamla liv och viljan att skaffa ett nytt.

Saving Private Ryan. De som inte gick och röstade i år kan ju ta sig en funderare på hur de vill att framtiden ska se ut. I denna film får man bevittna vad om kan hända med fel personer kommer till makten och hur människor drabbas av krig.

Leon. Den här filmen visar den fina vänskap som kan skapas mellan två främlingar trots extrema omständigheter. Vacker på väldigt många sätt.

Star Wars. Vad hände med Star Wars-maraton? Dessa filmer är både underhållande, djupa och helt fantastiska. Yodas vishet, de lurviga ewaksen, den då extremt snygga Harrison Ford och det konstanta kriget mellan den onda och den goda sidan.

Alien-filmerna. I dagens monsterfilmer får man se alldeles för mycket. Oftast blottar de monstret redan under anslaget. I Alien tvingas du sitta på spänn från första scenen och än i dag grämer jag mig för att gå ner i min mörka källare.

Dansa med vargar. Vikten av att vara öppensinnad och kunna omvärdera sina åsikter.

Gudfadern. Enligt Oscarsjuryns utlåtande: 1900-talets bästa film. Det här är också filmerna som visade oss att om folk inte gör som du säger - ge dem ett erbjudande de inte kan tacka nej till. Musiken är i en klass för sig.

Good Will Hunting. Matt Damon gör sin bästa roll någonsin i filmen som visar oss hur viktigt det är att uppmuntra de elever som inte faller in i ramen. Många av dem kan vara potentiella Nobelpristagare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.