Nu ska missen utredas av "Big Brother".
1 av 2
Nu ska missen utredas av "Big Brother". - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX
Blir det Jimmy eller Amandus som lämnar "Big Brother" på söndag?
2 av 2
Blir det Jimmy eller Amandus som lämnar "Big Brother" på söndag? - Foto: DANIEL OHLSSON/TV4

TV11:s katastrofmiss - nu kan Jimmy tvingas lämna

TV11 gick ut med fel instruktioner till sina tittare. "Big Brother"-deltagaren Jimmy Österling kan nu tvingas lämna dokusåpan efter missödet.– Det är inte bra, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.


Inte första gången

TV11 hade problem med röstningen redan under förra säsongen av "Big Brother". Då rasade tittarna efter att det inte gick att rösta på Rodney Da Silva.

Dessutom attackerade Rodney Da Silva själv produktionen. Han menade att röstningen när han åkte ut var riggad.

På söndag kan Jimmy Österling tvingas lämna "Big Brother". Men risken blev större när TV11 klantade sig - och gick ut med fel röstningsinstruktioner till sina tittare.

För att lägga sin röst på Jimmy via SMS, och säkra hans chanser till att få vara kvar i programmet, skulle "JimmyÖ" skickas till röstningsnumret. Men i programmet uppmanades tittarna till att skriva "Jimmy" - vilket lägger rösten i en helt annan tävling.

– Jag har inte fått någon information om att det skulle vara så, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för "Big Brother".

Tittare har hört av sig till Nyheter24 och menar att "missen" i själva verket är ett medvetet drag från TV11 för att mygla ut Jimmy Österling ur tävlingen.

– Det är rätt solklart att de vill att folk ska missa att rösta på Jimmy. Det är bara en Jimmy med, varför använda "JimmyÖ" i sådana fall? skriver en tittare i ett mejl.

Kommer åtgärdas

Det katastrofala missödet kan kosta Jimmy Österling platsen i "Big Brother" - och eventuellt vinstsumman på en halv miljon kronor. Nu ska röstningskaoset utredas.

– Självklart ska det vara rätt information. Det är inte bra om det inte varit det och då är det givetvis någonting som vi måste åtgärda, säger Pelle Porseryd.

"Vill inte spekulera"

Men TV11 vill inte kommentera huruvida missödet påverkat resultatet eller inte. Inte innan man fått klartecken i vad som gått fel.

– Jag vill inte spekulera i det innan jag vet exakt vad det är som har inträffat, säger Pelle Porseryd.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...