Katrin Zytomierska tycker att Jimmie Åkesson har rätt i barnbidragsfrågan.
1 av 5
Katrin Zytomierska tycker att Jimmie Åkesson har rätt i barnbidragsfrågan. - Foto: Scanpix
Hon skriver att hon är nyfiken på SD:s politik.
2 av 5
Hon skriver att hon är nyfiken på SD:s politik. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Katrin är känd för att provocera.
3 av 5
Katrin är känd för att provocera. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Hon är tillsammans med Bingo Rimér.
4 av 5
Hon är tillsammans med Bingo Rimér. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
5 av 5
- Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Zytomierska hyllar SD på sin blogg: "Mot vilka är de främlingsfientliga?"

Kontroversiella storbloggerskan Katrin Zytomierska hyllar Sverigedemokraternas förslag om hur barnbidraget ska fördelas – men erkänner samtidigt att hon är nyfiken över partiets övriga politiska ställningstaganden.– Jag tror att jag ska sätta mig in i Åkessons politik, skriver hon i inlägget.


Katrin i blåsväder

Katrin Zytomierska är en krönikör, författare och en av Sveriges mest lästa bloggare.

Hösten 2011 skrev hon ett kränkande inlägg om sin barnflicka som hade rymt

2012 hånade hon en privatpersons utseende i en reklam för en träningskedja.

STOCKHOLM. Bloggaren och entreprenören Katrin Zytomierska har hamnat i blåsväder bland sina läsare igen. Den kontroversiella bloggerskan har i ett nytt inlägg, "Lite politik på morgonkvisten", skrivit om Sverigedemokraternas politiska syn på det statliga barnbidraget.

Hon skriver: "Det är väl klart att Jimmie (Åkesson red. anm.) har rätt i barnbidragsfrågan, håller inte alla med honom på just den punkten?"

Men Zytomierska stannar inte vid bidragsfrågan, utan framhåller att hon är nyfiken på partiets politik i övrigt:

"Jag tror att jag ska sätta mig in i Åkessons politik för plötsligt börjar den intressera mig. Vad vill det där partiet med invandringen egentligen? Hur främlingsfientliga är de? Och mot vilka? Har Åkesson någon bok där han samlat allt eller finns det något ställe där man kan hitta deras politiska mission statement? Jag skulle vilja läsa den."

Det aktuella inlägget har dock inte passerat förbi obemärkt. 

Fått spridning bland SD-sympatisörer

Inläggets kommentarsfält har överrösts med kommentar från både upprörda och glada läsare – samtidigt som inlägget har fått stor spridning bland SD-sympatisörer i sociala medier och på bloggar. 

Thom Zetterström, gruppledaren för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Nyköping, är en av de som hyllar Zytomierska. På sin blogg hänvisar han till hennes blogg och skriver att han "tyckte den var värd att läsas och tänka till lite över". 

Zetterström väljer också att referera till Zytomierska som ny SD-medlem och skriver: "Denna vecka startade med ännu en ny medlem, härligt!"

Debatterat tidigare om SD:s politik

Det är inte första gången Zytomierska uttrycker sina åsikter om SD. När SD valdes in i riksdagen 2010 tyckte hon att "det var bra att det gick som det gick"

Då skrev hon också bland annat att "utlänningar inte är så populära i Sverige", och att "systemet är uppbyggt på ett sätt som gör att det det tas in många flyktingar (vilket är bra) (det tror jag de flesta håller med om), som hamnar fel (på grund av bidrag tror jag) och sen stannar i det här onda mönstret". 

Nyheter24 har sökt Katrin Zytomierska

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".