1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
- Foto: FameFlynet
10 av 13
- Foto: FameFlynet
11 av 13
- Foto: FameFlynet
12 av 13
- Foto: FameFlynet
13 av 13
- Foto: FameFlynet / Yessica Thor

Han är killen bakom konstbilderna – se målade Kenza och Foki

I sin portfolio har Henric Aryee flera porträtt av några av Sveriges mest kända och största bloggare. Bland andra på Kenza Zouiten, Blondinbella och Angelica Blick.


Här kan du se konsten

"Om ni är vill se lite hur jag arbetar kommer jag sitta och måla live med projektor den 8-9 November på Clarion Hotel Sign i Stockholm."

Han bloggar här.

Här hittar du Henrics hemsida.

Det första porträttet av en bloggare målade 29-åriga Henric Aryee 2011 på Kissie. 

– Porträttet fick otroligt bra respons och mycket uppmärksamhet. Dem flesta uppskattar det jag gör, framförallt dem som blir avmålade och även deras fans, berättar Aryee för Nyheter24.

Redan som 12-åring hade Henric Ayree bestämt sig. Han ville jobba med konst på ett eller annat sätt.

– Konsten är mitt främsta intresse. Jag strävar alltid efter att bli bättre och lära mig nya saker. Jag förundras ofta över alla duktiga konstnärer som finns runt om i världen.

Hur lång tid tar det att måla ett bloggporträtt?

– Det kan variera oerhört beroende på den stil och teknik jag använder. Vissa kan ta mig några dagar medan andra blir ett återkommande projekt under flera veckors tid. Och vissa blir jag faktiskt aldrig klar med.

"Jag hade en varierande uppväxt"

Ofta använder Aryee sig av en eller flera bilder som utgångspunkt när han målar.

– Jag inspireras av mycket. Men jag kombinerar element från olika bilder och från min egen fantasi för att skapa något nytt och unikt. Jag har inget intresse av att återskapa ett fotografi, då kan man lika gärna bara använda fotot, säger han och fortsätter:

– När jag målar av en specifik person tittar jag på många bilder för att få en klarare bild av vad som kännetecknar deras utseende. Sedan överdriver jag vissa drag hos personen, framförallt de som sticker ut. Det är lika viktigt för mig att fånga deras personlighet som utseende. 

Aryee har arbetat som illustratör, formgivare och har haft flera utställningar.

– Jag hade en varierande uppväxt och har bott i flera länder, något som kanske återspeglas i mina verk som kan innehålla många olika influenser, säger han till Nyheter24. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

1 timme sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.