De lyckliga föräldrarna.
De lyckliga föräldrarna. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Blondinbella: Folk överdriver om hur smärtsamt det är

Under veckan var det äntligen dags för Odd Spångberg och Isabella Löwengrip att bli föräldrar. Nu delar Isabella med sig av upplevelsen till sina läsare.


Inför förlossningen

Här kan du läsa mer om hur det var för Isabella och Odd innan förlossningen. 

Odd Spångberg, 25, och Isabella Löwengrip, 23, har gått i väntans tider, men för ett par dagar sedan var alltså väntan över och paret fick sin efterlängtade son på 3,3 kilo och 49 centimeter som ska heta Gillis. På sin blogg berättade Isabella om hur hon upplevde förlossningen. 

– Smärtan är ju så individuellt. Det gör ont. Ett huvud ska ju ut. Men jag upplever en otrolig överdrift i alla smärtböcker jag plöjt innan det var dags. Överallt stod det att det känns som kroppen slits i tur eller att man vill dö. Jag var aldrig i närheten av att känna så. 

Det var jobbigast

Isabella berättar att hon lyckades vända smärtan till någonting positivt. 

– När det gjorde som allra ondast (när huvudet skulle ut) så tittade Odd och jag på varandra och trots att man vill vråla så bestämde jag mig för att andas tyst ännu djupare och vara ännu mer avslappnad. Det kändes som om jag vann över smärtan, jag lyckades lura den till något positivt, skriver hon på sin blogg. 

"Det har stärkt mig och Odd som par"

Isabella berättar också för sina läsare att förlossningen inte bara förändrat henne och Odd som par, utan även förändrat hennes syn på saker och ting. 

– Jag säger bara wow. Det har stärkt mig och Odd ännu mer som par och jag har bevisat för mig själv hur starkt inställningen kan påverka. Varenda gång en jobbig tanke dök upp i stil med "det gör ont, jag står inte ut, det går inte" så tog jag bort den och tänkte ”Jag kan ju det här”.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

1 timme sedan

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.