- Foto: Stella Pictures

Bloggerskans nakenbilder läckta

Skönhetsbloggerskan Annica Englund fick en minst sagt obehaglig överraskning förra veckan.


Kändisarnas mardröm

En smaskig skandal kan få fart på en trög karriär i Hollywood. 

Men kändisarna största mardröm är trots det att deras privata sexbilder eller ångande heta sms i mobilen ska läcka ut.

Det var på fredagskvällen som den före detta Big Brother-deltagaren och nuvarande storbloggaren Annica Englund, 23, upptäckte vad som hänt. Två privata bilder på Englund, på vilka hon var avklädd, cirkulerade på nätet. 

– För några månader sedan var Marcelo i Åre. Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte skickar en viss typ av bilder när vi är ifrån varandra, berättar Annica för Nyheter24. Hon fortsätter sedan: 

– Min telefon är kopplad till Icloud och jag är inte den försiktigaste med min mobil. Jag loggar in på andras datorer, lägger ifrån mig telefonen på fester och så vidare. Den första jag misstänkte var dock Marcelo. Men han rensar sin telefon kontinuerligt. Så jag vet inte riktigt hur det här kan ha gått till, någon måste ha fått tillgång till mitt lösen.

Hur fick du reda på det här?

– Jag blev uppringd av en vän som berättade att det fanns bilder ute på mig. Jag blev så pass skraj att jag direkt kontaktade min vän som har en duktig advokat. Så vi polisanmälde händelsen och det är ju under utredning. Men det här tar ju tyvärr tid. 

Annica berättar att hon under gymnasiet blev utsatt för en liknande händelse.

– Skillnaden var bara att det inte var jag på bilden. Jag anmälde då också men utredningen var inte igång förens efter ett år. 

"Inte samma sak som att råka flasha sig i Big Brother"

Hon berättar ytterligare om hennes känslor kring händelsen.

– I början vet man inte riktigt vad man ska ta sig till. Jag känner liksom att, jag har ju varit med i Big Brother där jag kan ha råkat visa brösten eller visat mig naken. Men det är inte samma sak. Nu har någon inkräktat på mitt privatliv. 

Annica berättar att det inte bara är nakenheten hennes läsare reagerat på. 

– Folk har skrivit och frågat varför jag håller i en cigarett på en av bilderna. När jag och Marcelo skickar bilder är det inte direkt så att vi är seriösa utan fjantar oss alltid. Denna gång hade jag rensat ur min skolåda där jag hittade ett gammalt cigarettpaket som jag skulle till att slänga. Men för att skämta till det höll jag i en cigarett bara för att reta Marcelo då han hatar rökning. 

Hur går känslorna kring allt nu?

– Jag försöker att tänka på det som att det är en jävla skitgrej. Jag har tillräckligt mycket stress i mitt liv. Man måste låta det rinna av för ingen mår bra av att älta. 

Påstods ha spridit dem själv

Elaka tungor har påstått att Annica ska ha spridit dessa bilder själv i jakt på uppmärksamhet. Någonting hon själv nekar till. 

– Jag struntar helt i dem i kommentarsfältet. Jag har tappat flera samarbetespartners på grund av det här så varför skulle jag vilja sprida dem själv? Det finns fler sätt att få publicitet på, varför skulle jag välja det här?

Trots de elaka kommentarerna på bloggen så ser Annica mer till de som är positiva. 

– Jag har  läsare som peppar mig på bloggen, det är ett tecken på att det verkligen finns bra människor där ute. Det gäller att fokusera på det som är positivt. Det här kommer att blåsa över snart och då är det gårdagens nyheter, säger hon och fortsätter. 

– Det finns inga som har ett arbete fyllt med så mycket hat som vi bloggare. 

Kommer du att köpa ett mobilhalsband nu?

– Jag kommer antagligen att vara lite försiktigare med mobilen framöver, eller köpa en mobil utan kamera, skrattar Annica. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".