Eric Rosén blir förbannad.
1 av 2
Eric Rosén blir förbannad. - Foto: Karin Bylund
Katerina Kazelis sprider sin moralism.
2 av 2
Katerina Kazelis sprider sin moralism. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Eric Rosén: "Vad ser ni i moralisten Katerina?"

KRÖNIKA. Ilskan över tittarnas felröster.


Jag tittar på Big Brother och funderar på vilka ni är. Ni andra som glor på Big Brother. För det är ju något som är galet. Ni är ju inte som jag, uppenbarligen.

Gång på gång röstar ni kvar Katerina vem hon än ställs mot. Och jag undrar hur det kommer sig.

För mig är Katerina en av de viktigaste anledningarna till att jag ibland struntar i att kolla på programmet eller byter kanal. Jag orkar liksom inte höra hennes mästrande ton och semiaggressiva fördömanden av de andra deltagarna. Jag orkar inte med den i okunniga moralismen.

Jag kan förstå att ni tycker det är spännande när hon börjar mässa religiöst för sig själv när ett dödsmetallband spelar på gården men att ni tycker det är så spännande att ni ringer och röstar på henne förvånar mig.

Jag menar inte att Whatup-whatup-thisisyourboy-NickySthlm nödvändigtvis är en vrålhärlig kille eller rolig deltagare. Jag menar inte heller att Sanna var sådär våldsamt intressant (tvärtom). Jag menar bara att Katerina är en provocerande deltagare som ändå inte roar. Hon bara glider omkring där och har fel hela tiden.

Sannolikt står hon som nominerad även nästa gång och klarar hon sig kvar även då blir jag mer än bara lite frustrerad. Jag blir förbannad. För det är ett underbetyg till programmet om hon av alla människor kan uppfattas som tillräckligt kontroversiell i sin attityd att det ska räcka för att bli favorit.

Samtidigt förstår jag någonstans att jag inte kan vinna så länge jag tycker ert intresse för henne, och era telefonröster på henne, är så irriterande. Jag hajar att den här texten är ett bevis på att hon är en viktig deltagare. För lika viktiga som deltagarnas egenskaper är tittarnas sympatier och antipatier. Såklart.

Men det gör mig förbannad.

/
/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

1 timme sedan
Efter Jesus och Judas kliver Ola Salo i höst ut på Göteborgsoperan som den skruvade chokladfabrikören Willy Wonka. Det kan vara ganska roligt att få spela lite mer knäpp än man själv är, säger han med ett snett leende.

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

1 timme sedan
Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

1 timme sedan
Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

1 timme sedan
Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

3 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.