Skådespelaren Matt Damon antog utmaningen.
Skådespelaren Matt Damon antog utmaningen.

Här häller Matt Damon ner sig själv med toalettvatten

Matt Damon utmanades i ALS Ice bucket challenge. Och stjärnan valde att använda toalettvatten.


De utmanade Damon

Matt Damon skickade vidare utmaningen till sin favoritskådis George Clooney, sin favoritartist Bono och sportstjärnan Tom Brady. 

Allt fler och fler kändisar hakar på ALS Ice Bucket Challange. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur både Justin Bieber, Jennifer Lopez, Selena Gomez, Justin Timberlake och Oprah Winfrey har hällt ner sig själva med isvatten – allt för att öka medvetenheten kring förlamningssjukdomen ALS. 

När skådespelaren Ben Affleck fick utmana andra kändisar föll Afflecks val på Matt Damon, 43. Och "Bourne Identity"-stjärnan var inte sen att acceptera sin nominering. 

"800 miljoner människor utan rent vatten"

Men eftersom Damon är djupt engagerad i föreningen water.org som jobbar för att utvecklingsländer ska ha rent dricksvatten så valde Damon att göra utmaningen på ett lite annorlunda sätt. 

– Det blev ett slags problem för mig. Inte bara för att det är torka här i Kalifornien, utan för att jag också är engagerad i water.org och vi vill att alla ska ha tillgång till rent dricksvatten, och i dagens läge är det ungefär 800 miljoner människor som inte har det. Så att hälla ner mig själv med en hink rent vatten verkade lite galet, säger Damon i ett videoklipp som postades på Youtube under måndagen. 

Samlade toalettvatten 

Så Damons lösning på sitt dilemma blev helt enkelt att samla ihop vatten från toaletterna i hans hus. 

– För de som tycker att det är sjukt äckligt – som min fru till exempel – så vill jag bara säga: tänk på att vattnet i våra toaletter faktiskt är renare än det vatten som många människor i utvecklingsländer har tillgång till. Så hur äckligt det än verkar så hoppas jag att det kan belysa ett stort problem och att vi tillsammans kan göra något åt det, säger Damon vidare, skriver Contactmusic.com.  

Se Damons toalettdusch här: 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Indieartister växer på Spotify

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.

Såpainspelning på toppmöte

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans kollegor får chans att bli tv-kändisar när franska tv-komedin "Parlement" tar fram kamerorna under veckans EU-toppmöte.