1 av 3
- Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

TV4:s utsugning knäcker Idol-deltagarna

När Idol nu dragit ut på arenaturné Sverige runt finns förutsättningarna för TV4 att tjäna multum. Deltagarna är däremot nära gränsen till kollaps.


TV4:s kassako

Här är besöken som ger TV4 klirr i kassan.

Luleå, Arcushallen (7250 platser) : 11-12 november

Karlstad, Löfbergs Lila Arena (10 300): 18-19 november

Malmö, Malmö Arena (15 400): 25-26 november

Göteborg, Scandinavium (14000): 2-3 december

Stockholm, Globen (16000): 9-10 december

Sverigeturnén som Idol 2010 nu har inlett kommer under de fyra kommande fredagsfinalerna besöka Luleå, Karlstad, Malmö och slutligen Göteborg innan målet nås i Stockholm den 10 december.

Till såväl genrep som direktsändning säljer TV4 biljetter till arenorna, där priset ligger mellan 195 och det något saftigare 595 kronor. För hyra av veckans arena i Luleå, Arcushallen, eller marknadsföring i staden betalar TV4 inte ett öre. Inte heller kräver Luleå kommun någon del av entréavgifterna, enligt Aftonbladet. Totalt tar Arcushallen in en publik på 7250 åskådare.

Man kan alltså snabbt konstatera att TV4 tjänar storkovan på en turné i denna skala. Idolerna mår däremot desto sämre. Lite sömn, ständigt resande och hotande sjukdomar har varit vardagsmat för idolerna under flera veckor, men när tempot nu trappas upp ytterligare är kollapser nära förestående.

– Jag har feber, svettas och fryser, men man får bita ihop, säger Jay Smith till Aftonbladet.

– Situationen är extremt påfrestande, och man är utsatt för ständig press. För att klara av de här sjuka förhållandena måste man ha en viss personlighet, berättar Andreas Weise.

TV4 försvarar dock den stora arenaturnén med att det inte är de stora pengarna som lockar.

– Vi tjänar inte speciellt mycket på att åka runt i Sverige, utan det här är istället fråga om en möjlighet för programmet och produktionen att flyttas ut i landet, säger TV4:s exekutiva producent Magnus Karlsson Lamm till Aftonbladet.

/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

3 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.