Fadde Darwich hotad till livet

Krogvakten Fadde Darwich stod i centrum efter att Club Tellus utsattes för attentat.


NYKÖPING. Kändiskrogvakten Fadde Darwich, 43, gör uppror mot rättsväsendet. Han är förbannad efter att en 23-årig man, som misstänktes för olaga hot och narkotikabrott släpptes.

Enligt polisanmälan nekades 23-åringen tillträde vid halvelvatiden på föredagskvällen på Club Tellus uteservering i Nyköping. Då hotade mannen att han skulle "ta" Fadde.

På sin blogg skriver Fadde Darwich:

"Känns tryggt att veta att återfallsförbrytare går lös bland människor och kan fortsätta att hota med att ta livet ur en och det händer ingenting!

Vilket tryggt samhälle man lever i, eller hur?"

Mannen anhölls under natten mot lördagen och släpptes vid lunchtid på lördagen. Han är fortsatt misstänkt för ringa narkotikabrott, olaga hot och hot mot tjänsteman, skriver Södermanlands Nyheter.

Darwich beskriver händelsen i bloggen som ett exempel på "dagens krog-Sverige":

"Som om det inte var nog med attentatet så fick jag göra min första polisanmälan på Club Tellus om olaga hot mot en av stadens mest kända åtefallsförbrytare.

Han tillsammans med sina två bröder är tydligen väldigt kända kriminella i stan. Två av dem var förbi och ville komma in men fick inte, då hotades en av mina kollegor och jag till livet av den ene. Polisen kom till plats och en anmälan gjordes mot killen. Han anhölls och hölls kvar över natten."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.