Quetzala Blanco: Tevetrenden som skrämmer mig

Nyheter24:s Quetzala Blanco om en löjlig tevetrend.


I går eftermiddag satt jag och suckade i vanlig ordning. "Vad fan ska jag skriva krönika om?". Alla tittade ner i bordet och såg upptagna förutom redaktionens idéspruta Eric Rosén som bombade mig med förslag. Kanske om Kanye Wests nya flickvän? Hm nej trist och svårt att relatera till.

Så började vi prata om den ofarliga teven. Hur det kommer sig att alla sjuttiotalister som nu har chefspositioner på produktionsbolagen vill återuppliva alla gamla löjliga program från förr.

Allt är lekteve och frågesporter och spel och mys. Nostalgiskt och trevligt, sånt vi känner igen så att vi kan tro att vi är trygga när allt annat bara är Big Brother och barbiedroger.

Jag berättade att jag brukade titta mycket på Den röda tråden – jag bröt ihop i en psykos totalt när mamma glömde väcka mig en kväll, vilket resulterade i att jag missade Pekka Heino och signaturmelodin. Det var dödsstöten för ett vetgirigt barn. Med betoning på barn.

Och "det där med Johannes Brost, vad hette det nu igen?", varpå Eric svarar "Du menar Gäster med gester!".

Ja, fan vad kul det var. När man var ett litet, litet barn.

– Jag sätter tusen spänn på att Gäster med gester kommer tillbaka inom ett halvår, sa Eric.

Och mycket riktigt. Nöjesvärldens Nostradamus – som Eric själv utnämnde sig själv till imorse – eller popkulturens Saida, verklighetens Uri Geller, hade rätt.

I dag kan vi läsa att Gäster med gester kommer tillbaka. Alla som är rädda för nya saker kan andas ut. Efter en tuff arbetsvecka kan vuxna och barn andas ut till typ kändisar av Anna Book-kaliber som gör charader.

Nu är det förmodligen bara en tidsfråga innan Sagostunden krängs in på bästa sändningstid.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

"Songs of conquest" får släppdatum

2 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

2 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

2 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

2 timmar sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

3 timmar sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.