Gynning sextrakasserad i ett halvår

Carolina Gynning sextrakasseras av okänd man men polisen gör inget.


Nyligen hemkommen från sitt senaste teveprojekt i Japan har Carolina Gynnning fullt upp. Men mer lär det bli och då av det mer problematiska slaget.

För i september i fjol kontaktades hon av en fransk man som trodde sig ha en relation med henne. Redan då tvingades Carolina Gynning genomlida en längre tid av ofredande både i form av telefonsamtal och mejl. Mannen hade bland annat startat en webbsida där han skrev om henne på ett "klandervärt sätt", enligt polisanmälan.

Trakasserier som nådde sin kulmen för bara några veckor sedan när mannen ringde upp Gynnings mamma i Malmö. Han befann sig på ett hotell i Stockholm och krävde att få träffa Carolina Gynning. Något som blev droppen för tevestjärnan som valde att polisanmäla honom för förtal, ofredande och sexuellt ofredande.

”Carolina har tagit mycket illa vid sig av detta och känner sig orolig för vad den här personen kan göra (...) Denna okända person har genom mailen och telefonsamtalen gjort sig skyldig till förtal, ofredande och sexuellt ofredande”, går att läsa i anmälan.

Men trots upprepade trakasserier väljer kammaråklagare Rolf Hillegren att avskriva fallet.

– Syns man så pass mycket och exponeras i tv och bloggar är det inte förvånande att man blir kontaktad. Det är inte helt konstigt att hon folk hör av sig till henne. Det är inget som vi kommer att gå vidare med. Det går inte att styrka brott och anmälan blev avskriven i dag. Det var inte tillräckligt allvarligt enligt mig, säger Rolf Hillegren enligt Aftonbladet.

Carolina Gynning själv är förtegen om det hela. Det är för obehagligt. Men att anmälan avskrivits känner hon inte till.

– Det visste jag inte själv, det var tråkigt. Men jag vill inte prata mer om det här, I’m sorry, säger Carolina Gynning till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

3 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.