Räddaren i nöden - Kanye West är här.
1 av 2
Räddaren i nöden - Kanye West är här. - Foto: SCANPIX/(AP Photo/Abdeljalil Bounhar
Kanye West.
2 av 2
Kanye West. - Foto: SCANPIX/AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Kanye startar skola - och mycket mer

Kanye West storsatsar.


Nyckelrollerna

Att döma av Kanye Wests lista på roller i Donda är det ett imperium som stjärnan planerar bygga.

- arkitekter
- grafiska designers
- regissörer
- musiker
- producenter
– A&R (vad är detta?)
- skribenter
- publicister
- sociala media-experter
- "app-killar"
- managers
- bildesigners
- kläddesigners
- DJ:s
- tevespels-designers
- bokförläggare
- teknikexperter
- advokater
- bankirer
- nutritionist
- läkare
- forskare
- lärare

Aktiviteten hos Kanye WestTwitter brukar inte vara särskilt hög. Men på torsdagsmorgonen tog den 34-åriga stjärnan tillfället i akt och twittrade ut en rad nyheter - oavbrutet under två timmar.

"Jag har startat ett nytt företag och jag är så upphetsad över namnet... Det har det bästa namnet av alla företag någonsin!!! Namnet på företaget är DONDA", skrev han.

Namnet är en hyllning till Donda West, Kanyes mamma som avled 2007 efter en plastikoperation. I sina efterföljande inlägg på Twitter förklarar han att företagets vision är att "sporra fantastiska tänkare och sätta de i ett kreativt utrymme för att kunna bolla deras idéer och drömmar".

Kanye West verkar sikta på att bygga upp ett imperium. Förebilden är nämligen Steve Jobs. Med 22 avdelningar i företaget vill de "skapa produkter och upplevelser som folk vill ha och har råd med".

"Vi måste fortsätta där Steve Jobs slutade. Vi måste ta det Michael Jackson kände och som [Steve] McQueen och Steve Jobs kände. Och vi måste göra saker bättre", skriver Kanye West i ett inlägg på Twitter.

Tankar om skolan

Men inte nog med det. Rapparen vill starta en skola också. Tillsammans med filmmakaren Spike Jonze tänker han sjösätta sitt nya projekt: En sommarskola.

"Skolor ska vara skapade för att förbereda människor för det verkliga livet", twittrade han.

Om han klarar det eller inte får framtiden utvisa. Men Kanye West har lång erfarenhet av att göra affärer. Han har designat skor för Nike och Louis Vuitton. I oktober premiärvisades dessutom hans egna klädmärke, "DW Kayne", på modeveckan i Paris. Han äger också "KW Foods LLC" som innehar rättigheterna för en hamburgerkedja i Chicago.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

3 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?