Nour talar ut om sexövergreppet

Komikern Nour El-Refai, 21, talar nu ut om det sexuella övergrepp hon utsattes för under sommaren 2007. I kvällspressen har Nour tidigare figurerat som "den kända tv-kvinnan".

Nour är tidigare känd för allmänheten som en av programledararna för Melodifestivalen i våras, tillsammans med Kristian Luuk och Björn Gustafsson.

Efter en kväll på krogen och en efterfest hos en manlig skådespelare, vaknade El-Refai av att en 38-årig man ofredade henne sexuellt. Han hade dragtit ned hennes byxor och smekte henne över hela kroppen.

– Det tog mig någon minut innan jag vågade reagera. Jag låg helt paralyserad och försökte ta in i mitt medvetande att den här mannen försökte ha sex med min sovande kropp, säger hon.

Veckorevyn har under sommaren och hösten dragit i gång en kampanj vid namn "Nu får det vara nog" för att motverka den skuldsyn många tjejer kan utsättas för efter övergrepp.

Under rättegången ställdes frågor till Nour om hon "var flirtig" eller om hur "mycket hon druckit".

– Alla tjejer ska veta att man har rätt att gå på efterfest och vara berusad utan att någon ska våldta en, fortsätter El-Refai.

Den 38-årige mannen dömdes till fyra månaders fängelse för sexuellt ofredande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!