Efter reklamfilmerna - Iprenmannen tvingas sälja sina saker

Johann Neumann, mer känd som den sjungande Ipren-mannen, beskriver sin tillvaro som knaper. Flera månader om året flyttar han utomlands för att kunna leva billigare. – På något sätt har jag skadat mig med de där tio åren med Ipren.


Mer om Johann

Johann kom till Sverige från Österrike som 20-åring. Han har sedan flytten varit buddist och han spelade i tidig ålder på Dramaten i Stockholm.

Alla har vi någon gång skrattat åt den fyndiga reklamen med Ipren-mannen som fick oss att sjunga med. Men livet har inte varit enkelt för Johann Neumann, 63, efter att reklamserien lades ner för två år sedan. 

Nu är han arbetslös trots att han inte vill annat än at jobba.

– Jag verkar inte få några fler jobb. På något sätt har jag skadat mig med de där tio åren med Ipren. Mitt ansikte är sönderbränt. Så fort de ser mitt ansikte, ser de Iprenmannen, säger han till Expressen.

"Det är lite knapert"

Eftersom Neuman har det svårt ekonomiskt så tillbringar han ett par månader om året i Asien där han kan bo hos vänner och dessutom leva billigare än här i Sverige.

– Det är lite knapert, men jag har olika idéer om hur man får pengarna att räcka. Jag säljer till exempel en del prylar som jag samlat på mig.

Men det finns en plan - men Sverige är inte med i den.

– Vi får se vad som händer. Jag kanske blir eremit, en yogi, och sätter mig någonstans i avskildhet i skogen och bara är. Allvarligt talat så funderar jag på det - jag vill inte bli gammal i Sverige, berättar han för Expressen.

Skulle säljas till cirkus

Neumann har tidigare berättat i tidningen Filter om sin tuffa barndom och att hans föräldrar velat sälja honom till en cirkus. I "Vinter i P1" berättade han också öppenhjärtligt om sina alkoholiserade föräldrar och om omgivningen som hade svårt att acceptera att han är kortväxt.



Efter reklamerna hade han också en roll i introt till den svenska stand up-showen "Raw" som sänts på teve. Ödet är dock inte att föredra.

Här förstår du varför:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

3 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.