Ted Gärdestad hade fyllt 60 i dag.
1 av 2
Ted Gärdestad hade fyllt 60 i dag. - Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: TT bild

”Tack Ted för musiken!” – Här är läsarnas vackra hyllningar till Gärdestad

"Du skapade något för alla, men alla kunde inte hjälpa dig när du behövde det som mest. Vila i frid Ted Gärdestad"


I dag, den 18 februari, skulle Ted Gärdestad fyllt 60 år. Ted, som hade hits med älskade låtar som Sol, vind och vatten, Himlen är oskyldigt blå och Jag vill ha en egen måne, blev bara 41 år gammal.

Ted tog sitt liv 1997, men i svenska hjärtan lever han vidare. Under hela dagen har hundratals läsare skrivit sina hyllningar och minnen av en av Sveriges mest hyllade och älskade artister:

”Du var död innan jag visste vad döden var men det förändrar inte det faktum att det är med en tår i vardera öga jag skriver: Dina texter och melodier ger mig styrka när jag går i motvind och dina budskap lever vidare hos oss som än finns kvar”, skriver Tim.

” Så vacker musik kan inte med ord beskrivas!”, skriver Lena.

Många vill berätta om hur viktig Ted var för dem, och om hur hans musik förändrade deras liv.

”Du är den som har betytt mest för mig! Fin musik!”, skriver Gunhild.

”Min första LP-SKIVA var med Ted. Lyssnar fortfarande på hans musik fast jag numera är pensionär. Tack för musiken,Ted”, skriver Monica.

”Spelade mycket av Teds musik när jag växte upp och även nu”, skriver Margareta.

Och någon som verkligen satte vackra ord på vad vi alla känner en dag som denna är Susanne, som skriver så här:

”Hans musik band minnen, minnen som man idag lever på och minns när man hör hans musik, text och musik lyssnade man på och fortfarande gör, musik som berör, som väcker värme och känslor. Tack Ted för musiken du skapade och band många av mina minnen till. Du skapade något för alla, men alla kunde inte hjälpa dig när du behövde det som mest. Vila i frid Ted Gärdestad, du kommer alltid att vara den speciella.”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

1 timme sedan
Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

1 timme sedan
Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

2 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56
Hundratals irländska artister uppmanar Irlands deltagare i Eurovision, Bambie Thug, att bojkotta tävlingen. Detta eftersom Israel tillåts ställa upp.