Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. - Foto: Privat

"Hjälp! Hur mindfuckar jag mitt ex?"

Varje söndag svarar Nyheter24:s Quetzala Blanco på dina relationsfrågor.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Har du en fråga?

Varför gillar hon inte mina Instagrambilder? Hur får jag min flört att förstå att jag är kär? Hur dumpar jag min KK? 

Ställ dina frågor om sex, kärlek och relationer till Nyheter24:s Quetzala Blanco

Mejla din fråga till quetzala@nyheter24.se. 

Quetzalas blogg

Missa inte Quetzala Blancos blogg här. 

"Är det hora-Madonna komplexet?" 

Fråga: Min pojkvän som jag har haft sex med, tycker att jag är en “hora” och “orrig” för att jag tyckte om att ha sex. Jag sexdebuterade med honom, så jag var lite väl into it. 
Nu har jag bland annat sexvägrat och sen gett med mig för han vill ju ha sex och älskar mig. Men jag kan aldrig skaka av mig tanken om att han efter att sexet är över, tänker “jävla hora”. 
Kan det ha med hora-Madonna komplexet att göra? Tanken är att vi ska gifta oss (nån dag).

Svar: Hej!
Det låter inte alls bra, ingen kille ska säga så till någon tjej – det är inte trevligt, inte snällt, inte sexigt, inte roligt, bara taskigt och elakt. 

Det kan ju självklart ha med hora-Madonna-komplexet att göra. Han slits mellan att idealisera dig och får sen inte ihop att du är även en sexuell person. Men det är hans – och bara hans – issues och jag måste STARKT avråda dig från att fortsätta ge honom mer av din tid. 

Även fast man inte tror det så finns det sjukt många sköna, snygga, roliga, sexiga killar där ute som kommer att respektera dig och ge dig riktig kärlek

Gillar man killar med lite issues finns det såna också ("lite klädsamma issues" brukar jag kalla det), men att gifta sig med någon som har hora-Madonna-komplex slutar aldrig någonsin bra (tvärtom i gråt, tandagnisslan, otrohet och hat). 

Killar med hora-Madonna-komplex har ofta en djupt störd relation till sin mamma som med största sannolikhet behandlade sin son illa. Hans "hämnd" blir då att ta ut allt skit på alla andra kvinnor och bete sig som en sadist. 

Hora-Madonna komplexet kan vara en förklaring, men jag tycker inte att det är någon ursäkt. Det finns många människor som har haft en taskig uppväxt eller kommer från trasiga förhållanden – men det ger en faktiskt inte grönt kort till att behandla människor illa. 

"Hur mindfuckar jag mitt ex?"

Fråga: Q, hur gör man bäst för att mindfucka ett ex som man fortfarande ligger med fastän han har ny flickvän? Är det "simma ur bild" eller träffa andra för att det skulle göra honom galen? 
Och hur håller man sig kylig fastän man ibland "tappar" det där med att bara vara älskarinnan. 
Kort sagt; hur får jag honom att vilja ha mig där mest hela fucking tiden? Berätta spelregler tack. Jag måste få övertaget! Från sidechick till main. Please pretty please jag måste få råd ASAP!

Svar:
Hej!
Det här är en vanlig fråga, hur man går från side till main och jag har svarat på den några gånger i min blogg tidigare så du får ett hopkok av lite gamla (men universala haha) svar som ännu håller och lite nytt! 

Du måste bena ut hans beteende och knäcka hans kod, och här har du en fördel eftersom ni tidigare har varit tillsammans. Är han en playertyp? Då ska du läsa det här först... 

Vad får honom att ticka? När blir han avtänd? Vad är hans grundissue? Sår från barndomen? När drar han sig undan? Vad kan du ge honom? När lever han upp med dig, vad kan han ge dig? Kan du få honom att känna sig sedd, viktig och älskad? 

Han måste få motiveras att lämna sin tjej. Den motivationen ska självklart vara att du får honom att känna sig bättre med dig än vad han gör med henne. Som det är nu så kan han fortsätta med sitt dubbelliv så länge det inte kommer fram till hans tjej. Han har inget motiv att lämna vare sig dig eller henne, eftersom han kan ha er bägge utan motprestation.

Men om du alltid gör honom till viljes kommer han snart tröttna på att du är så följsam. Du måste bli intressant för honom igen. Få honom besatt och nykär helt enkelt. En perfekt mix av att spela hard to get blandat med trygg och kärleksfull brukar göra susen. 

Tänk på det här:
Hur var du som person när ni träffades i början?
Vad gav han dig komplimanger för (menar inte bara utseende utan mest dina kvaliteter som person?)
Om du ser tillbaka och jämför – är du samma person nu som då, eller han han gjort dig osäker och “tam” eftersom du nu är "side" och inte main? Är svaret ja på den sista frågan är det dags för dig att steppa upp och ta kontrollen igen. Det är bara att göra. 

Tre snabba
1. Nästa gång ni ses, håll honom kort. Var inte kall, men inte lika inbjudande och mjuk som du varit tidigare. Öppna inte upp dig på samma sätt som tidigare. 

2. Växla. Var ointresserad. Sluta svara, hör inte av dig. Låt honom inte veta var han har dig. Gör saker som han inte har en aning om, res iväg någonstans, gör något du aldrig har gjort förut som han inte ens visste att du var intresserad av, häng med människor han inte ens visste att du kände. Lid inte. Var inte svag. Inga ledsna statusuppdateringar, inga deppiga rödvinskvällar med polarna, inga jävla “I will survive” och ingen Ben & Jerrys-glass. Låt honom veta att du klarar dig helt perfekt utan honom, om inte bättre. Hans stil bet inte på dig, nu kommer han vilja prova igen…

3. Visa samtidigt att du är trygg och inte ger upp. Ta er relation för givet, behandla honom med samma trygghet som du behandlar en polare. Säg att du älskar honom och fråga hur länge han tänkte hålla på och “fåna sig med sin brud”. Hala in honom igen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

3 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.