Nyheter24:s Mohamed Touzari.
Nyheter24:s Mohamed Touzari.

Oj, vad det är synd om dig Ola Salo

"Fakturerar man drygt 500 000 kronor för knappt två veckors tv-inspelning får man fan ta och bita ihop"


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönikören

Mohamed Touzari är reporter på Nyheter24.

Han twittrar här: @mohamedtouzari 

I helgen var det dags för premiären av den femte upplagan av Så mycket bättre. Huvudpersonen i första programmet var Ola Salo, före detta frontman i The Ark.

Inför premiären har medierna präglats av uttalanden från diverse deltagare som berättat hur påfrestande och jobbig inspelningen varit. Artisterna har klagat över hur dåligt de mått och över att de fått alldeles för få timmar sömn.

Deltagarna berättade om hur de blivit psykiskt nedbrutna då de jobbat alldeles för mycket och sovit alldeles för lite.

Testa att jobba nattpass i två veckor inom vården, där snackar vi mycket jobb, lite sömn och betydligt mindre betalt. Vad sägs om att jobba med ensamkommande flyktingbarn? Där kan jag tänka mig att man blir psykiskt nedbruten. Inte i ett feel good-program på TV4.

Deltagarna får en nyskjuts i karriären och marknadsföring på bästa sändningstid hos en av våra ledande tv-kanaler. De får bo lyxigt under två veckors tid och får alla måltider serverade. Ändå gråter de ut i media.

I gårdagens Aftonbladet, kunde man läsa om hur besviken Ola Salo var på TV4. Ola menar att produktionen inte tagit med biten där han tar sina föräldrar i försvar efter att ha berättat om uppväxten i ett kristet hushåll. En uppväxt som ledde till att han senare tog avstånd från religionen. Enligt Salo sände TV4 en missvisande bild av hela historien och riktar, enligt Aftonbladet, skarp kritik mot produktionen.

Ola kommer att mata ut ett flertal hits under hösten tack vare TV4. Han har gråtit ut i tv och fått sitt inre ego ompysslat. Att sedan rikta "skarp kritik mot produktionen" för att han inte fått programmet klippt efter sina egna önskemål är bara löjligt. 

Ola är 37 år gammal. Ola har varit känd för det svenska folket sedan sekelskiftet, med andra ord – Ola vet hur tv går till.

Fakturerar man, enligt uppgift, drygt 500 000 kronor för knappt två veckors tv-inspelning där man får allting serverat på ett silverfat och oändligt med stimpengar efter programmets gång får man fan ta och bita ihop.

Skärp dig nu, Ola!

/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

1 timme sedan

Carina Burman får Bonnier-stipendium

2 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

2 timmar sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

2 timmar sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

3 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

idag 05:04
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.