Nyheter24:s Mohamed Touzari.
Nyheter24:s Mohamed Touzari.

Oj, vad det är synd om dig Ola Salo

"Fakturerar man drygt 500 000 kronor för knappt två veckors tv-inspelning får man fan ta och bita ihop"


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönikören

Mohamed Touzari är reporter på Nyheter24.

Han twittrar här: @mohamedtouzari 

I helgen var det dags för premiären av den femte upplagan av Så mycket bättre. Huvudpersonen i första programmet var Ola Salo, före detta frontman i The Ark.

Inför premiären har medierna präglats av uttalanden från diverse deltagare som berättat hur påfrestande och jobbig inspelningen varit. Artisterna har klagat över hur dåligt de mått och över att de fått alldeles för få timmar sömn.

Deltagarna berättade om hur de blivit psykiskt nedbrutna då de jobbat alldeles för mycket och sovit alldeles för lite.

Testa att jobba nattpass i två veckor inom vården, där snackar vi mycket jobb, lite sömn och betydligt mindre betalt. Vad sägs om att jobba med ensamkommande flyktingbarn? Där kan jag tänka mig att man blir psykiskt nedbruten. Inte i ett feel good-program på TV4.

Deltagarna får en nyskjuts i karriären och marknadsföring på bästa sändningstid hos en av våra ledande tv-kanaler. De får bo lyxigt under två veckors tid och får alla måltider serverade. Ändå gråter de ut i media.

I gårdagens Aftonbladet, kunde man läsa om hur besviken Ola Salo var på TV4. Ola menar att produktionen inte tagit med biten där han tar sina föräldrar i försvar efter att ha berättat om uppväxten i ett kristet hushåll. En uppväxt som ledde till att han senare tog avstånd från religionen. Enligt Salo sände TV4 en missvisande bild av hela historien och riktar, enligt Aftonbladet, skarp kritik mot produktionen.

Ola kommer att mata ut ett flertal hits under hösten tack vare TV4. Han har gråtit ut i tv och fått sitt inre ego ompysslat. Att sedan rikta "skarp kritik mot produktionen" för att han inte fått programmet klippt efter sina egna önskemål är bara löjligt. 

Ola är 37 år gammal. Ola har varit känd för det svenska folket sedan sekelskiftet, med andra ord – Ola vet hur tv går till.

Fakturerar man, enligt uppgift, drygt 500 000 kronor för knappt två veckors tv-inspelning där man får allting serverat på ett silverfat och oändligt med stimpengar efter programmets gång får man fan ta och bita ihop.

Skärp dig nu, Ola!

/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

1 timme sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

2 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.