Tack Kent. Men det var dags.
1 av 2
Tack Kent. Men det var dags. - Foto: TOM JERRY BOMAN / PRESS
Simon
2 av 2
Simon - Foto: TOM JERRY BOMAN

Tack Kent – men det var fan på tiden

Kent splittras och det är egentligen det bästa som kan hända.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nyheten slog ner sent i går kväll som en bomb. Kent släpper en mystisk video med referenser till tidigare projekt och musikvideor. En rekviem-video. Ett slutligt besked – sista skivan, sista turnén.

Låt mig berätta om min upplevelse om Kent. Bandet hade spelat ett bra tag innan jag förstod grejen men jag gick på gymnasiet och skivan "Du & jag döden" släpps. Bam. Känslor. Ni som fattar, ni fattar.

Och helt plötsligt öppnades en helt ny värld.

Jag började lyssna på gamla skivor. Från första mer garagerockbaserade debuten till just det senaste albumet på listan. Helt plötsligt var allt jag ville att få en vinterdrog och för någon att sticka hål i min kevlarsjäl.

Kent är Sveriges största rockband genom tiderna med en extrem succéhistoria och låtar som för alltid kommer vara etsade i många människors hjärnor.

Men det är fan dags nu.

I stället för att gråta och sörja – låt oss i stället minnas. Låt oss i stället lyssna på klassiker och kanske starta random Kent-klubbar någon gång per år. För ärligt talat är det näst sista albumet "Tigerdrottningen" ett välskapt album. Men det är ingen klassiker.

Det här var nog det bästa som kunde hända. För när band dör ut som hyfsat ung så kommer folk alltid att minnas en för just det. Det bästa man gjorde är det som finns.

Vem vill se Kent om 30 år? Inte i samma konstellation. Det går inte.

Och det här var väl väntat. Älskling, du som läser det. Vi ska alla en gång dö. Och vi vet och du vet att allt tar slut – låt oss bli dom som försvann.

Tack Kent. Och din musik kommer vila i frid i mina spellistor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.