1 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Bert Karlsson säger att fallet är solklart. SVT måste diska bidraget.
2 av 4
Bert Karlsson säger att fallet är solklart. SVT måste diska bidraget. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Anders Fernettes bidrag diskades bara timmar efter att han valts ut till Melodifestivalen.
3 av 4
Anders Fernettes bidrag diskades bara timmar efter att han valts ut till Melodifestivalen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Christer Björkman har ännu inte kommenterat Love Generation.
4 av 4
Christer Björkman har ännu inte kommenterat Love Generation. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

"SVT måste diska låten"

Natten till måndagen läckte Love Generations bidrag på internet. Enligt Nyheter24:s schlagerexpert Bert Karlsson finns ingen annat val än att diska gruppen.– SVT har inget val, de måste plocka bort låten, säger han till Nyheter24.


Besökare på den brittiska sajten Amazon kunde sent på söndagskvällen provlyssna på Love Generations bidrag till Melodifestivalen, Dance Alone. Låten, som skrivits av demonproducenten RedOne, riskerar nu att diskas från tävlingen.

– SVT har inget val, de måste plocka bort låten, säger Nyheter24:s schlagerexpert Bert Karlsson.

Och Melodifestivalens regler är glasklara. Inga bidrag får spelas upp i offentliga sammanhang förrän de tävlat. För Love Generation betyder det den 25 februari, då de ska stå på scenen i Malmö.

I slutet av förra året diskades Anders Fernettes bidrag när det avslöjades att hans låt Don't Stop låg ute på MySpace. Han fick då ett par dagar på sig att vaska fram en ny låt, något som han också gjorde.

– Låtar har diskats förr men jag har aldrig varit med om att en låt diskas så här sent, säger Bert Karlsson till Nyheter24.

Läs Berts blogg här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...