1 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Bert Karlsson säger att fallet är solklart. SVT måste diska bidraget.
2 av 4
Bert Karlsson säger att fallet är solklart. SVT måste diska bidraget. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Anders Fernettes bidrag diskades bara timmar efter att han valts ut till Melodifestivalen.
3 av 4
Anders Fernettes bidrag diskades bara timmar efter att han valts ut till Melodifestivalen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Christer Björkman har ännu inte kommenterat Love Generation.
4 av 4
Christer Björkman har ännu inte kommenterat Love Generation. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

"SVT måste diska låten"

Natten till måndagen läckte Love Generations bidrag på internet. Enligt Nyheter24:s schlagerexpert Bert Karlsson finns ingen annat val än att diska gruppen.– SVT har inget val, de måste plocka bort låten, säger han till Nyheter24.


Besökare på den brittiska sajten Amazon kunde sent på söndagskvällen provlyssna på Love Generations bidrag till Melodifestivalen, Dance Alone. Låten, som skrivits av demonproducenten RedOne, riskerar nu att diskas från tävlingen.

– SVT har inget val, de måste plocka bort låten, säger Nyheter24:s schlagerexpert Bert Karlsson.

Och Melodifestivalens regler är glasklara. Inga bidrag får spelas upp i offentliga sammanhang förrän de tävlat. För Love Generation betyder det den 25 februari, då de ska stå på scenen i Malmö.

I slutet av förra året diskades Anders Fernettes bidrag när det avslöjades att hans låt Don't Stop låg ute på MySpace. Han fick då ett par dagar på sig att vaska fram en ny låt, något som han också gjorde.

– Låtar har diskats förr men jag har aldrig varit med om att en låt diskas så här sent, säger Bert Karlsson till Nyheter24.

Läs Berts blogg här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

2 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

2 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

3 timmar sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.