1 av 5
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
2 av 5
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
3 av 5
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
4 av 5
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24
5 av 5
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24

"Melodifestivalen behöver fler ärliga och genuina bidrag"

Stjärnskottet Nicke Borg knep under lördagskvällen en av platserna till Melodifestivalens final i Globen. Vad han bidrar med till tävlingen är, enligt Nicke själv, genuinitet och ärlighet.


Lördagens stora överraskning i Melodifestivalen i Malmö stavas Nicke Borg. Backyard babies-gitarristen kammade med sitt bidrag "Leaving home" hem näst flest röster under veckans deltävling, och blev därmed klar för final tillsammans med schlagerdonnan Linda Bengtzing.

Vad det var som gick hem i stugorna för Nickes del har han själv en klar teori gällande.

– På scenen så levererade jag en ärlig och uppriktiga känsla. Här är en låt som jag älskar, är stolt över och som personligen betyder jättemycket, säger han till Nyheter24.

I den inledande sketchen om Nicke skojar man friskt om de många tatueringar som pryder hans kropp. Samtidigt har man från SVT:s håll varit tydliga med att lyfta fram att hans hårda yttre enbart är en fasad, då Nicke är en renlevnadsmänniska som varken röker, dricker eller tar droger.

Att finalartisten har försökt anpassa sig och se till att passa in i festivalens ramar och koncept dementerar han dock starkt.

– Jag har inte gjort någonting för att passa in i Melodifestivalen eller någonstans över huvud taget, och inte på något plan har jag kompromissat, förklarar han för Nyheter24.

Vad tillför du i Melodifestivalen?

– Jag behövs i den här festivalen eftersom jag bidrar med mig själv och har en ärlig, genuin och bra låt. Det behövdes fler sådana i finalfältet.


Nicke Borg med bidraget "Leaving home":

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.