1 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX /

Eric Saade får behålla glasburen

Det blir tummen upp för flickfavoriten i Eurovision Song Contest - men vissa problem kvarstår.


I år är det flickfavoriten Eric Saade som ska tävla för Sverige i Eurovision Song Contest. Men det har varit oklart om han får behålla sin avancerade glasbur i den stora tävlingen.

Nu har beslutet fattats - och det är tummen upp för Saade. Beskedet kom direkt från Tyskland under onsdagen.

– Klockan 12.33 kom ett meddelande att de älskar det och att det är möjligt att genomföra, säger Christer Björkman, chef för den svenska delegationen, enligt Aftonbladet.

Det största problemet har varit att man måste hinna städa bort glassplittret från buren efter framträdandet - på bara 25 sekunder - innan nästa artist går upp på scen.

Men Björkman är positiv och avslöjar dessutom att glasburen nu kommer att köras in på scen med en truck:

– Det blir mycket mer glas nu, vilket blir jättecoolt. Vi tror att Eric kommer att starta i buren, som en siluett, tillägger han för Aftonbladet.

Eric Saade tävlar i den andra semifinalen den 12 maj. Finalen hålls den 14 maj.

Eric Saade - Popular:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".