Christer Björkman är glad över beskedet.
1 av 2
Christer Björkman är glad över beskedet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Ana Gina leder Melodifestivalen. I morgon avslöjas resten av uppställningen.
2 av 2
Ana Gina leder Melodifestivalen. I morgon avslöjas resten av uppställningen. - Foto: Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

Ana Gina leder Melodifestivalen

Avslöjade jobbet - på bloggen.


Twitter om beskedet

"Jag älskar Ana Gina och om hon skall leda Melodifestivalen förlåter jag ALLT som är skit med det programmet!" - @Bergbohm

"20-åriga Ana Gina leder Melodifestivalen. Cicero skrev ett av retorikens storverk De Oratore när han var 18. Jag är 21. Lika bra att ge upp." - @luddesamuelsson

"Ok att jag inte äger en tv men vem fan är Ana Gina?!" - @BitterFittans

"Ana Gina i schlagern. Bra val!" - @popfabriken

"Gina Dirawi blir en av programledarna för #mel2012 - ska vi betta på att de två andra kommer att bli äldre gubbar typ Richard Olsson då?" - @jonasekblom

På söndagseftermiddagen kallade SVT till presskonferens på måndagen. Där skulle man avslöja programledarna inför årets upplaga av Melodifestivalen.

Men tre timmar tidigare hade Gina "Anagina" Dirawi redan avslöjat att hon var klar för jobbet.

"Sen i somras har jag hållt den här hemligheten för er mina små sågspån, och nu får jag berätta. Jag är en av de som ska leda Melodifestivalen 2012. HUR TUNGT ÄR INTE DET?", skriver 20-åringen på sin blogg.

"Representerar något ungt och friskt"

Tävlingsansvarige Christer Björkman är glad över värvningen.

– Hon är en otroligt spännande person, hon representerar något ungt och friskt. Sprungen ur nya medier, och tillhör en ny mediegeneration, säger han till Nöjesbladet.

Sommarpratade i P1

Ana Gina har gjort en raketkarriär. I somras sommarpratade hon i P1. Men det är först nu som hennes drömmar verkligen har gått i uppfyllelse.

"Jag är så glad och tacksam att jag ska få göra det här, kommer att bli så sjukt roligt. Jag ska göra allt för att vara mig själv så gott det går", skriver hon.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

1 timme sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

2 timmar sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

2 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

3 timmar sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

3 timmar sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?