I januari tog det slut mellan ett av Sveriges hetaste par.
1 av 5
I januari tog det slut mellan ett av Sveriges hetaste par. - Foto: Pontus Lundahl/Jessica Gow/ SCANPIX
2 av 5
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
3 av 5
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
4 av 5
- Foto: Jessica Gow/SCANPIX
5 av 5
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Molly efter uppbrottet från Saade: "Nu är jag starkare än någonsin"

Molly Sandén tävlar i "Melodifestivalen" på lördag, med en känslosam ballad om ensamhet och tomhet - en låt som passar väl in efter det kraschade förhållandet med Eric Saade.


"Håller det privat"

Nyheten om uppbrottet mellan superparet Molly Sandén och Eric Saade slog ned som en bomb i nöjessverige, och uppmärksammades då Molly ändrade sin status på Facebook till "singel".

Men paret, som aldrig talat öppet om sitt förhållande, valde att fortsätta hålla en låg profil. Det enda uttalandet som gjordes var ett kort blogginlägg.

"Den senaste tiden har jag varit väldigt frånvarande, och som många av er misstänkt så beror det på att Eric och jag har gjort slut. Jag kommer inte kommentera det hela utan väljer att hålla det privat – för bådas skull", skrev Molly på sin blogg.

När Molly Sandén, 19, ställer sig på scenen i "Melodifestivalens" tredje deltävling i Leksand gör hon det till tonerna av sin låt "Why Am I Crying" - en känslosam ballad om tomhet och ensamhet.

– Den kommer från mitt hjärta; det är mina ord, tankar och känslor, så det blir väldigt starkt för mig. Den handlar om att man intalar sig själv att man kommer att klara allting jättebra, men ändå så gråter man, berättar Molly för Nyheter24 och fortsätter:

– Men den har i grunden ett positivt budskap, att det är helt okej att vara lite ledsen också. Man måste inte vara personen med ett leende på läpparna hela tiden.

"Extra skönt att säga det här nu"

Och visst passar låten just nu skrämmande bra in på Mollys situation - efter det uppmärksammade uppbrottet från ex-pojkvännen Eric Saade, 21.

Det var i januari i år som Molly och Eric bröt upp sitt tre år långa förhållande. Nu, nästan två månader senare, tar hon med sig känslorna från uppbrottet upp på scenen.

– Det känns nästan extra skönt att få säga det här efter allt som har hänt.

"Starkare nu än någonsin"

Men det är inte bara relationsmässigt som det har hunnit hända en hel del sedan Molly ställde upp i tävlingen senast, år 2009.

– Det känns på ett sätt som att det var ett helt annat liv, och på något sätt så är det en helt annan tjej som står på scenen nu. Jag känner mig starkare nu än någonsin, och nu har jag hittat något som jag verkligen vill säga och förmedla, förklarar hon.

På lördag tävlar Molly mot namn som Björn Ranelid, Mattias Andréasson och Love Generation. Kolla in hela startfältet och förhandslyssna på deras bidrag här.
 

Se Molly repetera sin känslosamma ballad här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

1 timme sedan

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

3 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.