När hon var med i Djungels drottning avslöjade hon barbiedieten, att äta allt rosa.
1 av 4
När hon var med i Djungels drottning avslöjade hon barbiedieten, att äta allt rosa. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5
2010 var hon en av tio deltagare i Ung och bortskämd.
2 av 4
2010 var hon en av tio deltagare i Ung och bortskämd. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Nu siktar hon på att slå med sin musik.
3 av 4
Nu siktar hon på att slå med sin musik. - Foto: Yessica Thor / Stella Pictures
Paulina tröttnade på Sverige och satsade utomlands något som gett stora framgångar.
4 av 4
Paulina tröttnade på Sverige och satsade utomlands något som gett stora framgångar. - Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Svenska "Barbie" gör succé på Youtube

25-åriga Pulina Starborn gör succé utomlands med sin musik. Nu har hennes nya video exploderat på Youtube. – Utomlands finns det inga jantelagar eller avundsjuka på samma sätt som det finns i Sverige, säger hon till Nyheter24.


Mer om Paulina Starborn

Under första säsongen av SVT:s "Ung och bortskämd" 2010 medverkade Paulina som en av tio av deltagare. Året efter var hon med i uppstarten av gruppen "Hollywood doll" och 2012 kunde vi se henne i Kanal 5:s "Djungelns drottning". 

Nu satsar hon stenhårt på musiken. 

På hemmaplan är hon mer känd som en deltagare i SVT:s "Ung och bortskämd" än som artisten Paulina Starborn. Om inte det för rollen som en svensk "Barbie" som tidigare berättat att hon bara äter rosa mat. Annat gäller utomlands. När 25-åringen släppte singeln "Never Gonna Let Me Go" toppade den nedladdningslistan i Ryssland och Paulina kom före världsartister som Rihanna. 

Nu har hon åter igen visat att hon är ett intressant namn internationellt. På en vecka har den nya singeln "Can you feel my heartbeat" samlat på sig över 250 000 visningar på Youtube. 

Du verkar vara större utomlands än på hemmaplan, vad tror du att det beror på?
– Utomlands finns det inga jantelagar eller avundsjuka på samma sätt som det finns i Sverige. Där ser de en bra artist och en bra låt och så spelas den på radio, säger Paulina till Nyheter24.

Succéerna kommer efter att hon valt att göra allt arbete med musiken själv. 

Du har startat ditt egna skivbolag - vad är fördelen med det?
– Fördelen är att man har möjligheten att bestämma precis allt själv. Hur mina musikvideos ska se ut, vilka låtar jag vill spela in, vilka jag vill jobba med eller vilka som ska medverka. De sakerna har de flesta artisterna ingen makt över, de har stora skivbolag som bestämmer alla detaljer. De får nästan inga pengar själva heller. 

Paulina använder uttrycket "Girlpower" när hon beskriver sitt arbete. Gärna ska det vara rosa och se glammigt ut. 

Finns det planer på en turné utomlands?
– Det finns planer, men det är lite hemligt än så länge. Här i Sverige kommer vi sätta igång en Barbie-Tour på flera nattklubbar runt om i landet nu innan sommaren.

Skriver du dina egna låtar?
– Alltid när jag går in i studion går jag in med en idé. Man kanske lyssnar på 100 låtar innan man hittar en som man kan börja jobba på. När vi bestämt oss för en idé är jag alltid med och påverkar resultatet. Jag kanske skriver om eller lägger till saker, har synpunkter på soundet och så vidare. Jag är perfektionist och vill att allt ska låta perfekt.

Du har tidigare talat om att man inte tar dig seriöst - har det ändrats i och med den senaste tidens succé?
– I Sverige ska folk alltid tycka till om saker för att de är avundsjuka på andra eller besvikna för att de själv aldrig tog chansen och satsade på det de egentligen ville göra. De är bittra och vill sätta folk på plats, och är rädda för folk som sticker ut, säger hon och fortsätter:

– Folk är generellt väldigt fyrkantiga och förstår sig inte på media. När de ser en karismatisk ung tjej som har talang, blir de flesta avundsjuka och vill medvetet trycka ner den personen. 

Lyssna på nya singeln här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

Harvard tar bort bok med människoskinn

Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

1 timme sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

1 timme sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

2 timmar sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

2 timmar sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.