Det här är killarna som spelats mest.
1 av 4
Det här är killarna som spelats mest. - Foto: Scanpix
Även Avicii finns med på listan.
2 av 4
Även Avicii finns med på listan. - Foto: Ap/Scanpix
Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello har lagt ner SHM - men det betyder inte att musiken är glömd. Trion är med på listan.
3 av 4
Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello har lagt ner SHM - men det betyder inte att musiken är glömd. Trion är med på listan. - Foto: All Over Press
Rihanna dinglar i slutet av listan med sin hit Diamonds.
4 av 4
Rihanna dinglar i slutet av listan med sin hit Diamonds. - Foto: Planet Photos / Planet Photos

Här är låtarna som spelats mest på Spotify – någonsin

Musikjätten Spotify firar fem år och firar det med att släppa listan över de mest spelade låtarna.


Så många miljoner gånger

1. Thrift Shop 150,8 
2. Somebody That I Used To Know 145,7 
3. Radioactive 139,6 
4. Can't Hold Us 136,4 
5. Call Me Maybe 127,8 
6. Don't You Worry Child 127,4 
7. Levels 127,4 
8. Get Lucky 123,3 
9. Titanium 120,3 
10. Diamonds 117,9 

Mer om tjänsten

"Den 7 oktober 2008 lanserades Spotify i Sverige, Norge, Finland, Frankrike, Storbritannien och Spanien. Man har i dag över 24 miljoner aktiva användare, varav 6 miljoner betalande. De senaste länderna tjänsten lanserades i var Grekland, Turkiet, Taiwan och Argentina."

Det är Macklemore & Ryan Lewis superhitt "Thrift Shop" spelats svindlande 150,8 miljoner gånger på Spotify. Det ger duon en förstaplacering på tio i topp-listan som Spotify släppte under måndagen och som visar vilka låtar som spelats flest gånger på Spotify sedan starten för fem år sedan. 

150 miljoner lyssningar kan tyckas vara mycket, men det är bara en bråksumma när det kommer till visningarna som artisterna samlat på sig på Youtube. Där har videon till Thrift Shop spelats över 433 miljoner gånger. 

Med på listan över Spotifys mest spelade är, kanske inte helt oväntat, även svenska dj-stjärnorna Avicii och Swedish House Mafia.

Lyssna på topp tio här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

"Songs of conquest" får släppdatum

1 timme sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

1 timme sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

1 timme sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

1 timme sedan
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

2 timmar sedan
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.