Den 25-årige svensken misstänks för att ha stulit musik och sålt vidare. Det hela uppdagades av amerikanska FBI.
1 av 4
Den 25-årige svensken misstänks för att ha stulit musik och sålt vidare. Det hela uppdagades av amerikanska FBI. - Foto: Jordan Strauss/AP, DOUG MILLS/AP. Bilden är ett montage.
Nicki Minaj är en av de drabbade artisterna.
2 av 4
Nicki Minaj är en av de drabbade artisterna. - Foto: Jordan Strauss
Precis som Chris Brown.
3 av 4
Precis som Chris Brown. - Foto: Lucy Nicholson
Enligt åklagaren har mannen tjänat över 100 000 kronor på att sälja stulen musik till dj:s världen över, skriver Svt.se. Bilden är från ett annat tillfälle.
4 av 4
Enligt åklagaren har mannen tjänat över 100 000 kronor på att sälja stulen musik till dj:s världen över, skriver Svt.se. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: DOUG MILLS

Svensk 25-åring stäms – misstänks ha sålt stulna låtar till dj:s

Och som grädde på moset har amerikanska FBI ett finger med i spelet.


En 25-årig svensk man ser ut att ligga risigt till. Flera av världens största skivbolag som Universal och Warner har nämligen stämt honom – detta efter att han misstänks för att ha sålt outgiven musik till dj:s.

Mannen misstänkts för att ha hackat sig in på mejlkonton och fått tag på outgivna låtar från artister som Chris Brown och Nicki Minaj. Ärendet började utredas i USA av FBI (!), och spåren ledde till lilla Sverige.

FBI tar nu hjälp av Internationella åklagarkammaren i Stockholm, skriver Svt.

– I USA startades en utredning om de stulna låtarna. Spåren ledde till Sverige genom bankkonton och IP-adresser. Därför kontaktades vi, säger Fredrik Ingblad på Internationella åklagarkammaren, till Svt.

Rättgången äger rum i maj. Mannen nekar till brott.

FBI
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!