Gäng tände eld på sjukhus

Bränderna kunde snabbt släckas.


Ett ungdomsgäng tände vid 21.30-tiden på söndagskvällen eld på minst två ställen inne på Universitetssjukhuset i Linköping.

– Väktarna tog upp jakten på killarna och vi skickade flera bilar till platsen, men än så länge har vi inte fått tag på de som gjort det här, säger Ronnie Dahlqvist, ledningsbefäl vid polisen i Östergötland till Corren.

–Det var enligt vittnen ungefär åtta unga killar, säger Jan Fryksén, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till TT.

Bränderna upptäcktes av personal på sjukhuset och kunde snabbt släckas. Ungdomarna försvann från sjukhusområdet men polisen har flera misstänkta.

–Vi kontrollerar sex personer som vi tror kan vara inblandade, säger Fryksén.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.