Bloggare till attack mot Skatteverket

Nu rasar de tre bloggdrottningarna, Kissie, Katrin och Bella mot Skatteverkets granskning.


Skatteverket har granskat de stora svenska bloggarna genom att leta efter gåvor som bloggarna har fått och sedan jämfört det med vad personen har deklarerat.

Nu har några av sveriges största bloggare, Alexandra "Kissie" Nilsson, Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Katrin Zytomierska skrivit en debattartikel på sajten Newzglobe där de går till hård attack mot Skatteverket.

– Skatteverkets byråkrater verkar ha en massa tid över som de inte vet vad de ska göra av. Därför har de nu bestämt sig för att lägga kraft och resurser på att granska landets bloggare, skriver tjejerna.

Tjejerna, som annars inte är de bästa av vänner, skriver att de aldrig bett företag om gåvor eller ens får förfrågan om de vill ha det.

De menar att företag och pr-byråer skickar gåvor till dem i hopp om att de kanske ska gilla det de får och sedan skriva om det i sina bloggar.

De jämför det med tidningsredaktioner som även de får mängder av gåvor, och undrar varför inte Skatteverket kräver att de deklareras.

– År 2005 togs skatteplikten bort från gåvor. Det finns ingen lag som säger att vi ska betala skatt för gåvorna som vi får. Så, då var väl den diskussionen avslutad. Eller? avslutar tjejerna debattartikeln på Newzglobe.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.