Frälsningsarméns representant fick också pris.
1 av 2
Frälsningsarméns representant fick också pris.
Veronica Svärd - pressansvarig för fi.
2 av 2
Veronica Svärd - pressansvarig för fi.

Vem är hetast i Almedalen?

Vårdförbundet, feministiskt initiativ, Frälsningsarmén, Brit Stakston och appen till mobiltelefoner var nominerade till pr-byrån Westanders pris "Hetast i Almedalen".


Vem lyckades bäst med att få ut sitt budskap under årets Almedalsvecka? Vad blev veckans samtalsämne och vilken fråga dominerade i traditionella och sociala media?

Pr-byrån Westander delade under fredagsmorgonen ut sitt pris till två organisationer

Westanders jury - med representanter från media, näringsliv och ideella organisationer -  hade svårt att bestämma en enskild vinnare och lät därför utmärkelsen bli en delad vinst mellan feministiskt initiativ och Frälsningsarmén.

"Gudruns grill fick grytan att koka" - löd orden som beskrev fi:s vinst.  Men diskussionerna om aktionen handlade framförallt om huruvida det var bra eller dålig pr, snarare än om feministiskt initiativs budskap, skriver Westander i sin motivering.

Därför kammande Frälsningsarmén hem priset för budskapet "Bränn inte pengar - vi behöver dem bättre" - vilket å andra sidan var ett resultat av fi:s aktion.

– Frälsningsarmén var snabba att utnyttja debatten om pengabränningen till att öka intresset för sin insamling till behövande, berättar Nina Halling, pr-konsult från Westander i ett pressmeddelande.

Veronica Svärd, pressansvarig hos fi, är stolt över vinsten och inte heller förvånad över Frälsningsarméns kampanj.

- Frälsningsarmén valde precis som många andra att besvara Fi:s aktion med ett "jag behöver pengarna bättre"-argument, berättar Veronica Svärd för Nyheter24.

- Det är märkligt att frågan bara dyker upp när man faktiskt eldar upp pengar. Men de som bränner pengar för onödiga ändamål - exempelvis moderaterna som låtit en helikopter cirkulera runt området i pr-syfte - verkar inte ha fått någon kritik. Varför skulle det vara moraliskt bättre?

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.