Pojken låg och solade när han sköts i ryggen.
Pojken låg och solade när han sköts i ryggen. - Foto: CHRIS JACKSON/GETTY IMAGES

Svensk 17-åring solade - sköts blodig med pistol

Solsemestern i Turkiet blev inte så fantastisk som den hade kunnat bli. En 17-åring från Kiruna sköts i ryggen när han låg och solade vid poolen.


Händelsen inträffade i tisdags eftermiddag i semesterparadiset Antalya. 17-åringen låg då ensam och solade vid sitt hotells pool. Plötsligt small det till i ryggen. Då sprang han in till hotellrummet där övriga familjen var samlad.

– Han har panik och är i chocktillstånd. Vi ser att det kommer blod och han har ett hål mitt i nedre delen av ryggen, precis vid ryggraden, säger pojkens pappa till Norrbottens Kuriren.

Pojken fördes omedelbart till sjukhus. Där konstaterade man att en kula satt precis intill ryggraden.

Polisen utreder

Den 17-åringa pojken från Kiruna tillbringade tre nätter på sjukhuset. Den turkiska polisen utreder nu vad som kan ha hänt.

– Polisen påstod i alla fall att de garanterat får fast den som har gjort det här men det tror jag inte på för fem öre, säger pappan.

Familjen flyger hem igen under lördagen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Massiv militär insats på Västbanken

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.