Sanna Rayman och Simon Svensson.
Sanna Rayman och Simon Svensson.

"Vad äcklig du är som håller på och är arg hela tiden"

"Veckans viktigaste intervju". Den här gången har programledaren Simon Svensson tagit sig an Svenska Dagbladets ledarskribent Sanna Rayman – som kommer ut som feminist.


Veckans viktigaste intervju

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Hon är ledarskribent på en "obunden moderat" ledarsida – men vägrar bli kallad moderat. I "Veckans viktigaste intervju" har Simon Svensson pratat med Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Där får hon bland annat frågan – tröttnar hon aldrig på sig själv?

– Jo…men ofta kan man vara trött på sig själv och samtidigt bli uppretad. Jag kan känna ”vad äcklig du är som håller på och är arg hela tiden” men ändå är jag det. Det är en läggningsfråga. Antingen är du ledarskribent eller inte, säger hon i podden.

Kommer ut som feminist

Hon passar också på att såga journalistkåren när hon får frågan om vem som är Sveriges sämsta journalist.

– Det är också en rolig tramsgrej som journalister gillar att vinkla på "Vem är sämst?" Det är klart att nån alltid är sämst, det intressanta är ju att vi inte ska vara dåliga allihop, säger Rayman.

Sist men inte minst så kommer hon ut som feminist.

Lyssna på podden här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervjus hemsida.

Podden går även att lyssna på via iTunes.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.