Alexander Bard och Simon Svensson.
Alexander Bard och Simon Svensson.

"Är man så otroligt jävla bäng så får man inte vara justitieminister"

Den här fredagen gästas podden Veckans viktigaste intervju av ingen mindre än Alexander Bard, som varit högaktuell i veckan.


Veckans viktigaste intervju

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Simon Svensson intervjuar Alexander Bard för att bland annat ta reda på om det inte var lite hårt att uttrycka att justitieminister Beatrice Ask borde dö, på Twitter.

Svaret?

– Nä det tycker inte är man så otroligt jävla bäng så får man inte vara justitieminister, säger Bard i podcasten.

"Får använda vilka ord jag vill"

Veckans gäst har gjort sig känd för att använda exakt vilka uttryck han vill, oavsett vad andra säger eller känner.

– Det är viktigt att slåss för vår rätt att använda våra egna ord. Det är mitt språk, jag får använda vilka ord jag vill.

Bard passar även på att meddela att medeltidens häxbränningar var mer logiska än viss narkotikalagstiftning i dag. Och att låten "Temple of love" aldrig tillåtits i Sverige om alla förstått vad den handlar om.

Lyssna på avsnittet här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".