- Foto: Ap

Studie: "Spelmissbruk gör dig sämre på att känna glädje"

En spelmissbrukares hjärna är en glädjelös plats, enligt en ny studie.


LONDON. Enligt en ny studie från Imperial College London har spelmissbrukare försämrad förmåga att känna glädje. 

Hjärnan producerar färre endorfiner

Deltagarna i studien fick en amfetaminkapsel, som producerar endorfiner i kroppen som ger glädjeeffekter liknande de som fås vid till exempel träning och alkoholintag. 

En så kallad PET-scan visade då att spelmissbrukarnas hjärnor producerade färre endorfiner än de som inte spelade. Spelmissbrukarna rapporterade också mindre känsla av eufori än de andra deltagarna då de frågades efteråt.

– Vi hoppas att detta i framtiden kan hjälpa oss att behandla patologiska spelmissbrukare, säger Doktor Inge Mick, från Imperial College, enligt Time

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Imam hetsade mot judar – döms

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Israels chefsförhandlare David Barnea har lämnat Qatar, men samtalen om vapenvila fortgår.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Skövde

"Vid koprsningen Ekängsvägen - Majorsgatan är det en fotgängare som blir påkörd av en bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.