Martin Haake klarade inte av att gå förbi mannen – utan valde att agera i stället.
Martin Haake klarade inte av att gå förbi mannen – utan valde att agera i stället.

Sprayade in tiggare i ett hörn – då svarade Martin med hjälteinsats

Östersundskillen Martin tolererar inte sviniga handlingar.


Det var under torsdagseftermiddagen som Östersundskillen Martin Haake, 31, gick förbi Hemköp i Östersundcity. Martin handlar på just detta Hemköp varje dag, men den här gången såg han någonting som fick honom att reagera starkt.

– Det sitter en jättetrevlig tiggare utanför affären. Han har suttit där i cirka tre månader och varje gång säger han ett glatt hej och ser allmänt glad ut. Så jag sa som vanligt "hej" och skulle precis till att gå in i affären när jag ser det där jävla strecket, berättar Martin för Nyheter24.

Hur menar du med sträck?

– Någon idiot har sprayat ett stort, tjockt, vitt streck framför honom för att markera vart han får sitta och inte.

Gick in och pratade med personalen

Martin gick in på affären för sina ärenden och passade då på att fråga kassörskan på Hemköp om de hade något med strecket att göra. Kassörskan sa att hon uppmärksammat det men inte vet vem som målat dit det.

LÄS MER: 6 tips du ska följa när barn frågar om tiggare

Skrev facebookstatus – möttes av starka reaktioner

Senare på dagen skrev Martin ut en status på sin Facebook där han förklarade vad han sett.

– Människans värde i Östersund, torsdag 16 juli, klockan 16.30. Denna mannen har stått utanför Hemköp varje dag i alla väder och hälsat med trevlig stämma på alla människor, vare sig personen hälsar tillbaka eller inte. Idag när jag kom dit så har någon dragit ett streck framför honom för att han inte ska kunna gå ett steg fram antar jag?, skriver han och fortsätter:

– Någon jävla idiot har alltså tagit sig rätten att ruta in "hans plats" och hans rättighet som människa. Vad hände med att vi alla är människor?, skriver han.

Hur reagerade folk på din status?

– De blir förbannade. Vissa har delat den. Sen har jag skrivit med några vänner i privata konversationer om vad vi ska göra.

Får man fråga vad ni planerar att göra?

– Vi tänkte gå dit och spraya ett rött hjärta. Men det är ju kanske inte det smartaste att spraya på marken utanför en affär. Så är det inte borta till helgen kommer vi att gå dit och skrubba bort det. Han ska inte sitta där i nån jävla bur.

En eloge till dig Martin!

– För mig är det ingenting man gör för att få en eloge. Det är någonting man gör för att det är självklart!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.