Nationella operativa avdelningschefen Stefan Hector hyllas på sociala medier.
1 av 3
Nationella operativa avdelningschefen Stefan Hector hyllas på sociala medier. - Foto: TT
Det efter att personer tycker att han hanterat presskonferensen på fredagen efter attacken på Drottninggatan lugnt och sansat.
2 av 3
Det efter att personer tycker att han hanterat presskonferensen på fredagen efter attacken på Drottninggatan lugnt och sansat. - Foto: TT
Och flera säger att de kände sig tryggare efter presskonferensen på grund av honom.
3 av 3
Och flera säger att de kände sig tryggare efter presskonferensen på grund av honom. - Foto: TT

Efter attacken: Nu hyllas polisen Stefan Hector av svenska folket

Polisen Stefan Hector hyllas på sociala medier efter presskonferensen i fredags.


Polisen har hyllats från flera håll för sitt agerande och sin insats efter den attack som drabbade Sverige fredagen 7 april där fyra personer dog. Bland annat Sveriges inrikesminister Anders Ygeman prisade polisen.

Under fredagens presskonferens efter den fruktansvärde attacken på Drottninggatan höll Nationella operativa avdelningenschefen Stefan Hector sig lugn och sansad. Nu hyllas han på sociala medier. Det här var SvD först med att skriva om.

Hector blev så populär att han trendade på Twitter under lördagen och positiva kommentarer forsätter strömma in. Många skriver att Stefan Hector gjorde att de kände sig trygga.

Och att han gav ett professionellt intryck.

Men även att han i allmänhet verkar vara en stabil person.

Se presskonferensen med Stefan Hector här:

Nyheter24 har sökt Stefan Hector utan framgång.

Läs också om att Rakhmat Akilov har begärts häktad.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.