Viktor Adolfsson åker till Almedalen.
Viktor Adolfsson åker till Almedalen.

"Almedalsveckan - vad har jag gett mig in på?"

Nyheter24:s utsände Viktor Adolfsson om att åka på sin första Almedalsvecka.


Viktor Adolfsson i Almedalen

Under måndag-söndag kommer Viktor Adolfsson skriva om sin upplevelse i Visby under rubriken "Mitt Almedalen". På Twitter kan man också följa honom: @viktorado.

Ett PR-jippo där rosévinet, dräggeriet och mutandet flödar. En kakafoni av navelskådande debatter, meningslösa "kupper" och dansande politiska reportrar.

Det är ungefär den sinnesbild jag tidigare har haft av Almedalen. Men jag har aldrig varit där förrän nu.

Vad har jag gett mig in på egentligen?

På måndagsförmiddagen lägger båten till i Visbys hamn och jag är på gotländsk mark. Sex dagar (förlåt KD, men den sista Stadionmatchen är viktigare) fullspäckade av tal, seminarier och mingel väntar.

Trots alla känslor jag har för politikerveckan är det ändå med (skräckblandad) förtjusning jag åker dit. Jag har länge följt partiledarnas tal och fascinerats över tevebilderna som visar förhållandevis stora folkmassor.

Med bevakningen från Visby vill jag visa detaljerna bakom den noga kommunicerade och polerade bilden av veckan. Hur smakar egentligen rosévinet? Vad tycker de som jobbar i Visby till vardags om spektaklet? Hur många åker dit för förargelseväckande beteende genom offentlig urinering?

Vi får se hur många av frågorna som får svar. Det som är klart är i alla fall att jag kommer att skriva en text om dagen under "Mitt Almedalen". Personliga reflektioner, intressanta händelser och förhoppningsvis något som de andra journalisterna på plats missat.

Nu kastar jag mig ut i den här mingeldjungeln - hoppas ni vill följa med på resan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.