Viktor Adolfsson är på plats i Almedalen.
1 av 6
Viktor Adolfsson är på plats i Almedalen.
Jimmie Åkesson höll tal på måndagen.
2 av 6
Jimmie Åkesson höll tal på måndagen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX SWEDEN
Här är några av hans "Sverigevänner".
3 av 6
Här är några av hans "Sverigevänner". - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
"Sitt med Dawit"-cellen mitt emot Kallis.
4 av 6
"Sitt med Dawit"-cellen mitt emot Kallis. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
På tisdagen presenterade Gustav Fridolin en satsning på skolan.
5 av 6
På tisdagen presenterade Gustav Fridolin en satsning på skolan. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
I kväll håller språkröret tal.
6 av 6
I kväll håller språkröret tal. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

"Han har Almedalens mest otacksamma jobb"

Nyheter24:s utsände Viktor Adolfsson om Jimmie Åkessons tal, Miljöpartiets dag - och mannen med Almedalsveckans kanske mest otacksamma jobb.


För övrigt

 - Dagens citat: "Hur stavas Dawit?". Frågan ställdes av deltagare i seminarium arrangerat av Reportrar utan gränser. Bland paneldeltagarna stod två personer med orden "Sitt med Dawit" i stor stil på sina tröjor.

- Dagens ord: "Partikuk". Togs upp när podcasten Flumskolan gästade Aftonbladets tält och pratade om Per Gahrtons bok "Partikongressen".

- Passade på att äta falafel till lunch. Alla journalister är miljöpartister.

 VISBY. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner. Sverigevänner.

Så, nu har jag behandlat måndagens tal av Jimmie Åkesson och kan gå vidare med dagens händelser.

När jag på tisdagsförmiddagen var på väg mot presscentret nere vid Visbys hamn fick jag en fråga. En fråga jag nog aldrig trodde skulle ställas. "Får jag locka med ett skogsseminarium?", frågade en man beväpnad med en flyer.

Jag vet - det finns väldigt viktiga frågor som har med skogen att göra. Dessutom finns det säkert värre nischade seminarier här i Almedalen. Men där och då - precis bredvid Aftonbladets sociala medier-integrerade tält och TV4:s livesändning kunde jag bara tänka: "Han måste ha Almedalsveckans mest otacksamma jobb".

Jag skakade huvudet och sa artigt "nej tack".

Annars är det alltså Miljöpartiets dag här i Almedalen och språkröret Gustav Fridolin ska tala. I morse gjorde han ett utspel om mer pengar till Sveriges lärarkår och skolor - ingen högoddsare direkt. I stället har MP-dagen mest märkts på att andelen tröjor med "Atomkraft? Nej tack" och "Köttskatt nu" har ökat markant.

Under eftermiddagen besökte jag ett seminarie arrangerat av "Stå upp för fotbollen" - en sammanslutning av bland annat flera, klubbar, föreningen Svensk Elitfotboll och en rad olika företag. Seminariet hade i Visby marknadsförts med infolappar med rubriken "Huliganer i Almedalen?" vilket verkar ha lockat dit fler än väntat - lokalen var överfull.

Väl där visades en enig fotbollsrörelse upp. Supportrar, supportersamordnare, fotbollsklubbar och polisen fanns alla representerade. Och de var överens. Om att ingen annan än skattebetalarna ska behöva betala för poliskostnaderna. Om att man ska se över legal pyroteknik. Om att man ska lyssna på supportrarnas protester mot ståplatsreduceringen.

Den breda fronten är det viktigaste för att försvara den svenska fotbollen. Det har visat sig att det inte går att införa hårdare tag eller kasta ut människor - man måste samarbeta. Därför var det extra kul och viktigt att bland annat Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber och förre S-ledaren Mona Sahlin var på plats och lyssnade.

Om ett par timmar ska Gustav Fridolin tala. Frågan är om han säger att han är lärare lika många gånger som Åkesson sa "Sverigevän" i går. Hoppas inte.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.

Polisen rapporterar om brand, Degerfors

"Räddningstjänsten befinner sig på Stora Valla i Degerfors och släcker brand", skriver polisen på sin hemsida.

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.