Viktor Adolfsson är på plats i Almedalen.
1 av 4
Viktor Adolfsson är på plats i Almedalen.
Reinfeldt höll tal - och blev en gif.
2 av 4
Reinfeldt höll tal - och blev en gif. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Talet på onsdagskvällen lockade rekordpublik till Almedalen.
3 av 4
Talet på onsdagskvällen lockade rekordpublik till Almedalen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Luf-ordföranden Linda Nordlund.
4 av 4
Luf-ordföranden Linda Nordlund. - Foto: ULF PALM / SCANPIX

"För en stund ville jag också avskaffa alkoholmonopolet"

Nyheter24:s utsände Viktor Adolfsson om en god debattörs förmåga att påverka sin publiks åsikter. Om Debatt-SM i Almedalen.


För övrigt:
- Trots att Kent Persson vevade med näven i luften till 800 grader var gårdagens dj-battle ändå underhållande. Socialdemokraterna tog hem det för fjärde året i rad och det välförtjänt.

- I morgon före lunch avslöjas vinnarna av Sveriges sexigaste politiker 2013. Håll utkik här på sajten och på Twitter. Jag vet att ni ligger sömnlösa i natt, riksdagsledamöter.

- Ut och "do the Reinfeldt" nu!

 VISBY. De allra flesta som tar sig till Visby den här veckan lär dela ungefär denna tanke: Det är fint med olika åsikter. Det är bra med debatt. Jag är en av dem.

Därför var det med spänd förväntan som jag slog mig ner för att följa debatt-SM i grenen alkoholpolitik. Vad jag dock inte förväntade mig var att mina egna åsikter faktiskt skulle påverkas av att höra de olika debattörerna.

Väl där, när man ska rösta på den som debatterar bäst - inte den som tycker bäst, kände jag för en stund att jag också ville avskaffa alkoholmonopolet. Fast jag egentligen nog vill ha det kvar. Eller okej, Systembolaget borde vara öppet på söndagar.

Nåväl, när exempelvis Luf-ordföranden Linda Nordlund eller Neo-redaktören Mattias Svensson deltog höll jag ofta med dem - helt enkelt för att de var duktiga på att argumentera.

Det är väldigt lätt att glömma bort i den här politiska världen av block, politruker och partikultur. Det talade ordet - argumentet - har fortfarande en oerhörd makt. Även om Ungdomens nykterhetsförbunds ordförande Linda Engström vann mot Nordlund i finalen gick jag därifrån med en någon positivare inställning till avreglering.

Det känns uppfriskande att några som besöker Almedalsveckan fortfarande har förmågan att påverka människor. Annars vore det här spektaklet meningslöst.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!