Superhjälten Phoenix Jones...
1 av 2
Superhjälten Phoenix Jones... - Foto: Ted S. Warren / SCANPIX
och 23-åringen Benjamin Fodor.
2 av 2
och 23-åringen Benjamin Fodor. - Foto: Ted S. Warren / SCANPIX

Superhjälten anklagas för pepparsprayattack

Phoenix Jones gör enligt egen utsago gatorna i Seattle säkrare. Men nu anklagas han för att ha attackerat oskyldiga festprissar.


Phoenix Jones / Benjamin Fodor

Benjamin Fodor är 23-åringen som på kvällstid drar på sig sin egenstylade superhjältedräkt och förvandlas till Phoenix Jones.

Han leder superhjältegänget Rain City Superhero Movement.

Enligt polisen har det kommit in ett flertal rapporter om invånare som har pepparsprayats av superhjälten och hans gäng.

Enligt BBC har Jones blivit ombedd att endast observera och rapportera incidenter till polisen. Trots det så fortsätter han att lösa problemen på egen hand.

SEATTLE. Superhjälten Phoenix Jones anser själv att han gör gatorna säkra. Nu anklagas han för att ha attackerat oskyldiga med pepparsprej under en av sina hjälteinsatser.

Ord står mot ord

Phoenix Jones riktiga namn är Benjamin Fodor. Både Fodor och hans alter ego var på plats under rättegångsförhandlingarna. Jones/Fodor ska ha attackerat fyra personer med pepparspray när de lämnade en nattklubb i Seattle. Superhjälten hävdar att det var i uppsåt att hindra ett bråk - ett bråk som enligt de attackerade personerna aldrig ägt rum.

Tog av sig masken

Under förhöret ombads Jones att ta av sig masken. Efteråt var han dock snabb med att dra på sig den igen när han mötte media.

– Jag kommer att fortsätta patrullera med mitt team, troligen redan i natt, ska han ha sagt enligt BBC.

– Jag är precis som alla andra. Den enda skillnaden är att jag försöker stoppa våldet i mina kvarter.

Polisen låter Jones observera men inte ingripa

Den egenstylade superhjälten ses inte som en medhjälpare av polisen.

– Om folk vill klä ut sig och patrullera omkring, så gör det. Våra bekymmer är när du sätter dig själv i dessa situationer utan att veta fakta, det är helt enkelt inte en smart sak att göra, säger polisens talesman.

Det är ännu inte fastställt om Jones blir fälld eller inte, men oavsett vad så svär han att han kommer att fortsätta med att bekämpa brottsligheten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.