Jozzan, 15, tog sabbatsår från skolan – tjänar pengar på att sälja porträtt

Nu lever Jozzan på sin konst. Hon målar både vanliga personer och "kändisar".


Här kan du se mer av Jozzans målningar

Här är hennes instagram och här är hemsidan där du också hittar kontaktuppgifter.

Vissa människor är bra på att sova, andra är bra på att äta och sen finns det dem som har talang på riktigt. Som 15-åriga Josefin Bergström.

Hon kan måla som ingen annan och gör det under artistnamnet Jozzan Vengeancee. I våras uppmärksammade Nyheter24 hennes porträtt av kända personer som gjorde succé.

– Mitt nästa mål är att Alexander Bard ska få se mitt porträtt på honom, eftersom jag tycker väldigt mycket om honom, sa hon då.

Nu har det snart gått ett år och man kan ju undra vad som har hänt i hennes liv – till exempel vill vi ju veta om Alexander Bard såg porträttet?

– Yes, eller han gillade den på Facebook i alla fall. Han är en av mina stora idoler så jag blev överlycklig, berättar Jozzan för Nyheter24.

Bildkälla: Josefine Bergström/Jozzan Vengeancee

Annars har hon tagit ett sabbatsår efter nian och i dagsläget tjänar hon pengar på sina tavlor.

– Folk hör av sig till mig och säger vad de vill ha.

Jozzan målar det mesta men om någon vill att hon ska göra nakenporträtt säger hon nej.

I framtiden vill hon kunna leva på konsten och komma ut i världen. Vilket inte verkar helt omöjligt i och med att både "vanliga" människor och kändisar hör av sig till henne för att få ett porträtt.

Men i den närmsta framtiden är det annat som gäller.

– Jag ska vara bildlärare i några veckor för klass 6 till 7 och visa dem hur man gör porträtt, säger Jozzan och fortsätter:

– Jag drömmer om att få bli bildlärare.

Se hennes fantastiska porträtt i bildspelet ovan!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Två män har gripits i tyska Bayern, misstänkta för att ha spionerat för Ryssland och planerat bombdåd och mordbrand i Tyskland – bland annat mot en amerikansk militärbas. Syftet var enligt anklagelserna att undergräva Tysklands militära stöd till Ukraina.

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Den danska köttproducenten Danish Crown stänger ytterligare ett av sina slakterier. Beslutet att lägga ner anläggningen i Ringsted är en följd av en minskad grisproduktion i landet.

Statsministern duckar frågor i Bryssel

Nästan alla EU-ledare har svarat på frågor runt pågående toppmöte i Bryssel. Men från Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) är det än så länge tyst, bortsett från ett kort uttalande om EU:s ekonomi på väg in till dagens möte.