Mest lästa

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Kunderna sågar Gekås Ullareds ändring: "Urdåligt"

Gekås Ullared har slagit upp portarna till ett nytt kafé, men kunderna är allt annat än nöjda. "Blev mycket besviken", skriver en person i sociala medier.

Lyxfällan-Magdalena: Så mycket sparpengar måste du ha på kontot

Om man blir av med jobbet eller inte kan arbeta behöver man ha en ekonomisk krockkudde. Men hur stor buffert borde man egentligen ha? Nyheter24 frågade ekonomen och Lyxfällan-experten Magdalena Kowalczyk.

Gordon Ramsay dissar Arla i nytt klipp: "Sluta nu!"

I ett klipp på Tiktok lade Arla Mat upp en video som visar hur man tillagar en försvenskad version av den engelska maträtten Wellington. Då är det ingen mindre än kanske världens mest kända tv-kock som ingriper: Gordon Ramsay.

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Mamma injicerade dotter med livsfarliga bakterier

Mamman gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador. Nu döms den 30-åriga kvinnan till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin dotter i Ångermanland. Enligt åklagaren rör det sig om ett fall av Münchausen by proxy, en ovanlig form av barnmisshandel.

Ica, Coop och Axfoods hårdare tag – för att stoppa stölderna

Nyheter24 lanserar nyhetstjänsten Din Ekonomi

2024 är fullt av ekonomiska utmaningar. Köpkraften har minskat med 100 000 kronor per hushåll. Därför lanserar Nyheter24 nu en nyhetstjänst för att hjälpa dig att få pengar över i plånboken. Din Ekonomi är fullproppat med tips och nyheter om allt från deklarationen till billigare matkasse, köp av bostad och höjd pension. Och mycket mer.

City Gross nya förändring – så mycket kostar det kunderna

Matkedjan City Gross genomgår ytterligare en förändring, efter att de öppnade upp en outlet i Skåne. Nästa steg är att lansera en tjänst för kundernas onlinehandel.

Sara Skyttedal vägrar berätta vad hon gör för EU-pengarna

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors drabbad av hjärntumör

Damernas landslagschef i fotboll, Marika Domanski Lyfors, har drabbats av hjärntumör. Hon har påbörjat sina läkarbehandlingar och kommer att vara sjukskriven från sin tjänst på Svenska fotbollförbundet (SvFF).

Nya plastkorkarna kritiseras – svaret: "Ska sitta fast!"

Fällan som kan sänka din pension med 27 000 – varje månad

Allt fler tar ut pensionen på kort tid, men klarar inte av att få ihop ekonomin långsiktigt. – En kalldusch kan vänta den som tar ut pensionen på fem år, säger Trifa Chireh, pensionsekonom på Länsförsäkringar.

Fler svenskar tvingas ta dyra snabblån – trots rekordhöga räntor

Antalet svenskar som tvingas till dyra konsumtionslån, så kallade blancolån, har ökat under det senaste halvåret, trots höga räntor och en avvaktande ekonomi. Detta enligt en ny rapport från Statistiska centralbyrån (SCB).

Kunderna sågar Gekås Ullareds ändring: "Urdåligt"

Gekås Ullared har slagit upp portarna till ett nytt kafé, men kunderna är allt annat än nöjda. "Blev mycket besviken", skriver en person i sociala medier.

SMHI utfärdar varning för kraftiga snöbyar – här blir det värst

SMHI har utfärdat en gul varning för snö. På sina håll kan det komma upp till 10 centimeter nederbörd.

Skulle göra barnprogram – fifflade istället med olaglig bitcoin

Skatteverket kontrollerade 18 datahallar för att se om de höll på med de verksamheter som man faktiskt påstod, nämligen att utveckla AI och göra tecknade barnprogram. Men sanningen var en helt annan. – Miningdatorhallarna har använts som en digital sedelpress, säger Patrik Lillqvist, underrättelsechef på Skatteverket.