Mest lästa

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Kunderna sågar Gekås Ullareds ändring: "Urdåligt"

Gekås Ullared har slagit upp portarna till ett nytt kafé, men kunderna är allt annat än nöjda. "Blev mycket besviken", skriver en person i sociala medier.

Lyxfällan-Magdalena: Så mycket sparpengar måste du ha på kontot

Om man blir av med jobbet eller inte kan arbeta behöver man ha en ekonomisk krockkudde. Men hur stor buffert borde man egentligen ha? Nyheter24 frågade ekonomen och Lyxfällan-experten Magdalena Kowalczyk.

Gordon Ramsay dissar Arla i nytt klipp: "Sluta nu!"

I ett klipp på Tiktok lade Arla Mat upp en video som visar hur man tillagar en försvenskad version av den engelska maträtten Wellington. Då är det ingen mindre än kanske världens mest kända tv-kock som ingriper: Gordon Ramsay.

Morgonens nyheter 18 april

Varning för ymnigt snöfall – här kan det komma 10 centimeter

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under torsdagsmorgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är regn och snöfall.

Ica-banken: Då ska du aldrig swisha

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. – Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors drabbad av hjärntumör

Så slänger du matfett hemma - för att inte bryta mot lagen

I januari 2024 blev det olagligt att slänga matfett och olja i vasken. De som struntar i att återvinna riskerar både att orsaka stopp i avloppet och få en saftig bot. Men hur återvinner man egentligen fett och olja?

Det händer med din pension när du är föräldraledig

Många saker kan påverka hur ditt pensionssparande ser ut när du går på föräldraledighet. Dessutom påverkas både tjänstepensionen, ditt privata sparande och din allmänna pension.

Skulle göra barnprogram – fifflade istället med olaglig bitcoin

Så små är chanserna för en miljonvinst hos Postkodlotteriet

Det är en miljon svenskar som är med och tävlar om en vinst hos Postkodlotteriet. Nu har Nyheter24 tagit reda på hur stor chansen är till en miljonvinst.

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor. Lars Calmfors, ekonomiprofessor, är kritisk.