Mest lästa

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

Kunderna sågar Gekås Ullareds ändring: "Urdåligt"

Gekås Ullared har slagit upp portarna till ett nytt kafé, men kunderna är allt annat än nöjda. "Blev mycket besviken", skriver en person i sociala medier.

Lyxfällan-Magdalena: Så mycket sparpengar måste du ha på kontot

Om man blir av med jobbet eller inte kan arbeta behöver man ha en ekonomisk krockkudde. Men hur stor buffert borde man egentligen ha? Nyheter24 frågade ekonomen och Lyxfällan-experten Magdalena Kowalczyk.

Gordon Ramsay dissar Arla i nytt klipp: "Sluta nu!"

I ett klipp på Tiktok lade Arla Mat upp en video som visar hur man tillagar en försvenskad version av den engelska maträtten Wellington. Då är det ingen mindre än kanske världens mest kända tv-kock som ingriper: Gordon Ramsay.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

Mamma injicerade dotter med livsfarliga bakterier

Mamman gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador. Nu döms den 30-åriga kvinnan till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin dotter i Ångermanland. Enligt åklagaren rör det sig om ett fall av Münchausen by proxy, en ovanlig form av barnmisshandel.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Morgonens nyheter 18 april

Varning för ymnigt snöfall – här kan det komma 10 centimeter

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under torsdagsmorgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är regn och snöfall.

Svenska Michelinkrogen stänger igen: "Slutet på en era"

Ica, Coop och Axfoods hårdare tag – för att stoppa stölderna

Den senaste tiden har brottsligheten ökat markant i svenska butiker. Matjättarna Ica, Coop och Axfood berättar för Nyheter24 om oron och hur man arbetar för att stävja problemen. – Brottslighet är tyvärr något som handeln alltid utsatts för.

Nyheter24 lanserar nyhetstjänsten Din Ekonomi

2024 är fullt av ekonomiska utmaningar. Köpkraften har minskat med 100 000 kronor per hushåll. Därför lanserar Nyheter24 nu en nyhetstjänst för att hjälpa dig att få pengar över i plånboken. Din Ekonomi är fullproppat med tips och nyheter om allt från deklarationen till billigare matkasse, köp av bostad och höjd pension. Och mycket mer.

City Gross nya förändring – så mycket kostar det kunderna

Matkedjan City Gross genomgår ytterligare en förändring, efter att de öppnade upp en outlet i Skåne. Nästa steg är att lansera en tjänst för kundernas onlinehandel.

De jobbar fyra dagar i veckan – med full lön

Sedan 1970 har det varit norm att arbeta fem dagar per vecka i Sverige. Men detta kan komma att förändras. I en ny studie ska fyra dagars arbetsvecka prövas och Nyheter24 har pratat med en av arbetsgivarna. – Vi vet att vi är radikala, säger Yasemin Arhan Modéer, vd för Altitude Meetings, för Nyheter24.

Riksdagen röstar ja till nya könslagen

Riksdagen har nu röstat ja till den omstridda lag som kommer göra det lättare att byta juridiskt kön. Beslutet kom efter en maratondebatt i riksdagen.