En före detta yrkesofficer dömd för trippelmord 1975 är misstänkt för ett nytt mord.
En före detta yrkesofficer dömd för trippelmord 1975 är misstänkt för ett nytt mord. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Trippelmördare anhållen för hustrumord

Han mördade sin flickvän och hennes föräldrar 1975. Nu har den 78-årige före detta yrkesofficeren anhållits för mordet på sin hustru.


Oklart hur hon mördats
Polisen vill ännu inte säga på vilket sätt den 76-åriga kvinnan mördats.
– Det har förekommit ett visst våld mer kan jag inte säga för närvarande eftersom det pågår en brottsutredning, säger polisens informatör Leif Hultman till Värmlands Folkblad.

KRISTINEHAMN. En dömd trippelmördare misstänks återigen för mord. På måndagsförmiddagen hittades den 78-årige före detta yrkesofficerens 76-åriga fru död i parets lägenhet. Där hittades även han själv svårt skadad. I stället för att förhöras togs mannen därför till sjukhus och anhölls samtidigt i sin frånvaro misstänkt för mord.

– Vi har ännu inte kunnat förhöra honom så vi kan ej gå vidare i utredningen just nu, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh till Nyheter24 på tisdagsförmiddagen.

78-åringen dömdes för ett trippelmord i Vattnäs i Dalarna 1975. Då sköt han ihjäl sin dåvarande flickvän. Sedan sköt han hennes mamma och hennes handikappade pappa. Han sköt även sin flickväns dotter i huvudet. Hon överlevde mirakulöst nog men med livslånga men, uppger Värmlands Folkblad. Efter dådet dröjde han kvar i huset och kunde gripas av polisen. 

I förhör sa han att han inte förstått att han skjutit dem på riktigt, att han sett dem som pappfigurer. Senare dömdes mannen till rättspsykiatrisk vård.

Finns det någon anledning att misstänka honom för andra brott under de här åren?

– Nej, det finns ingen anledning till det, säger Tommy Lindh på Värmlandspolisen.

Polisen har under måndagen och tisdagen undersökt parets lägenhet i Kristinehamn och dessutom knackat dörr i området.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.