Hunden attackerade pojken bakifrån och vägrade släppa taget om honom.
1 av 6
Hunden attackerade pojken bakifrån och vägrade släppa taget om honom. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
Efter någon minuts kamp lyckades några vittnen dra bort hunden.
2 av 6
Efter någon minuts kamp lyckades några vittnen dra bort hunden. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
Pojken chockades svårt och skrek för sitt liv.
3 av 6
Pojken chockades svårt och skrek för sitt liv. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
Efteråt försvann hunden och en man från platsen.
4 av 6
Efteråt försvann hunden och en man från platsen.
En kvinna i 20-årsåldern gick senare till polisen och erkände att hunden tillhör henne.
5 av 6
En kvinna i 20-årsåldern gick senare till polisen och erkände att hunden tillhör henne. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM
Hon får nu tillbaka hunden.
6 av 6
Hon får nu tillbaka hunden. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK.COM

Efter attacken – rottweilern inte psyksjuk

Rottweilern som attackerade en sexåring i Göteborg har lämnats tillbaka till ägaren. Den är helt frisk och ska inte avlivas. "En bra hund, men den är ouppfostrad", säger Anders Averby, jurist vid polismyndigheten.


Pappan: "Tack för hjälpen"

6-åringen var ute med sin farmor och sin 4-årige bror när hunden gick till attack. Flera personer sprang till platsen för att få bort hunden.

– Stort tack till alla de som hjälpte till att ta bort hunden från vår son. Vi har tyvärr inte mycket mer att säga om detta hemska som hänt oss och vår familj, skriver pappan i ett mejl till GP.

– Det var farmor 86 år som var med och hon är väldigt skärrad fortfarande. Vår lille son på fyra år stod bredvid och bevittnade detta. Han är hes idag på grund av hans hjärtskärande skrik under denna attack.

GÖTEBORG. Ni har säkert sett videoklippet som visar hur en rottweiler går till våldsam attack mot en sexårig pojke i Brunnsparken i Göteborg. Klippet fick stor spridning på nätet och flera personer krävde att rottweilern skulle avlivas. Så blir det inte.

Rottweilern har genomgått ett psykologiskt test och bedöms inte ha någon mental störning. Rapporten visar att hunden helt enkelt bara är mycket ouppfostrad.

– Det är lätt att bli upprörd, men det finns inget i vare sig utredningen eller besiktningen som tyder på att händelsen i Brunnsparken kommer att upprepas, säger Anders Averby, jurist vid polismyndigheten, till GP.

"Hundägaren bedöms inte som olämplig"

Polisen har krävt att ägaren och rottweilern ska delta i en dressyr- och lydnadskurs innan februari för att intyga att hunden skärpt sig. Rottweilern ska även bära munkorg och hållas kopplad med sele.

Anders Averby förklarar att avlivning är ytterst ovanligt och att det endast sker i genomsnitt en gång per år i Västra Götaland. I de allra flest fall får hundägaren en chans att visa att han eller hon kan förbättra både sig själv och hunden.

– Det är inget fel på hunden. Och hundägaren bedöms inte som olämplig. Så länge ägaren följer föreläggandet bedömer vi att det inte finns någon risk för framtida skada eller olägenhet, säger han till GP

Se hundattacken här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.