Skottskadad butiksägare jagar bort rånarna - med svingande basebollträ

Svingar tills rånarna flyr. Om det finns butiksägare som har övernaturliga krafter, måste Luis Quizhpe, 62, vara en av dem. Trots en skottskada i benet är ägaren fast besluten med att bekämpa rånarna. Se videon här.


Sköt sin kumpan

En av rånarna, 53-årige Cornell Mack, har gripits för mordförsök och väpnat rån. 

Förövaren kunde gripas i samband med att han sökte läkarvård för en skottskada i bröstet, som hans kumpan uppges ha legat bakom.

Den andra gärningsmannen är fortfarande på fri fot, skriver Chicago Tribune.

En av rånarna avfyrade tio skott i butiken, varav ett träffade Luis Quizhpe i benet. Samtidigt höll den andra rånaren en pistol mot svågerns huvud - men det skulle inte hejda Luis från att försvara sin butik.

– Jag trodde att det var en leksak, men det som skrämde mig och verkligen gjorde mig förbannad var när de tog tag i min svåger i nacken och riktade pistolen mot honom, förklarar han.

Kände inte skottet

Det var först efter att butiksägaren fått iväg rånarna som han insåg att han blivit skjuten. 

– Jag kände någonting varmt rinna ner för mitt ben. Jag hade förlorat ungefär en halvliter blod, säger Quizhpe till Chicago Tribune

En av gärningsmännen har gripits. Den andre är fortfarande på fri fot.

Se klippet från övervakningskameran här:

Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.